ВЕЛИКА АКЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ: Осморица ухапшена због кријумчарења људи, трага се за још тројицом

Новости Онлајн

01. 12. 2022. у 12:15

ОСМОРО људи ухапшено је данас по налогу Тужилаштва за организовани криминал након вишемесечног предистражног поступка.

ВЕЛИКА АКЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ: Осморица ухапшена због кријумчарења људи, трага се за још тројицом

Фото: Јутјуб/MUP Republike Srbije

Припадници Министарства унутрашњих послова, Дирекције полиције - Управе криминалистичке полиције, Службе за борбу против организованог криминала, Одељења за сузбијање трговине људима и кријумчарења људи ухватили су М. К., П. П., Ж. Р., Ј. П., К. Г., Б. М. , П. С. и Д. Р., због постојања основа сумње да су извршили кривично дело недозвољен прелазак државне границе и кријумчарење људи.

Наредбом о спровођењу истраге поред ових осам лица обухваћено је још њих тројица М. Х., Ф. Б. и И. М. који тренутно нису доступни нашим државним органима.

Претреси су у току.

Чланови ове организоване криминалне групе су у периоду од половине фебруара до 27. септембра ове године, за финасијску корист од 1.000 до 6.000 евра по мигранту организовали недозвољен прелазак државне границе са територије Републике Србије у Републику Мађарску, Републику Хрватску и Републику Румунију, а у циљу даљег илегалног пребацивања ка земљама Западне Европе.

Ова криминална група је, сумња се, организовала прелазак најмање 108 илегалних миграната различитих држављанстава тако што је куповала теретна возила и вршила преправке на њима израђујући „штекове“ (дупле плафоне, бункере) у којима је кријумчарила мигранте. Како би оправдала излазак возила из земље, организована криминална група је набављала робу и царинску документацију.

Свим ухапшенима одређено је полицијско задржавање и они ће уз кривичну пријаву бити спроведени Тужилаштву за организовани криминал.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ОВО ЈЕ ЋЕРКА ДУБРАВКЕ МИЈАТОВИЋ И ПОЗНАТОГ ГЛУМЦА: Сакривена од очију јавности - од мајке је наследила лепоту

ОВО ЈЕ ЋЕРКА ДУБРАВКЕ МИЈАТОВИЋ И ПОЗНАТОГ ГЛУМЦА: Сакривена од очију јавности - од мајке је наследила лепоту

ЋЕРКА глумице Дубравке Мијатовић, Ива Радаковић, не експонира се јавно, а када је виде многи кажу да личи на своју мајку од које је, како изгледа, наследила лепоту.

28. 01. 2023. у 08:23

Коментари (0)

БРАТ УМРО ЗА БРАТОМ: Драма у Липничком Шору код Лознице