ОБОЈИЦИ ОДРЕЂЕН ПРИТВОР: Саслушана двојица осумњичених за кријумчарење смесе за наргиле

Љ. П.

06. 10. 2022. у 11:05

НА предлог новосадског Вишег јавног тужилаштва Посебног одељења за сузбијање корупције, судија за претходни поступак је одредио притвор Д. Б. и А. Б. осумњиченима за кријумчарење у саизвршилаштву.

ОБОЈИЦИ ОДРЕЂЕН ПРИТВОР: Саслушана двојица осумњичених за кријумчарење смесе за наргиле

Љ.П.

Како је за „Новости“ рекла Јелена Остојин, портпаролка Вишег суда, осумњиченом Д. Б. притвор је одређен због постојања околности које указују да ће ометати поступак утицајем на сведоке и због особитих околности које указују на могућност понављања дела, док је ова мера за А. Б. одређена због опасности од бекства.

Они су, како је саопштило Више јавно тужилаштво, управљајући теретним моторним возилима, на граничном прелазу Српска Црња, избегавајући мере царинског надзора покушали да преко царинске линије пренесу укупно 9.932 килограма смесе за наргиле различитих арома, која је била сакривена у прикључним возилима и чија укупна процењена вредност износи око 78.397.334 динара.

Посебно одељење за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Новом Саду, у сарадњи са Министарством унутрашњих послова, Одељењем за борбу корупције, Управом граничне полиције, Полицијском управом у Зрењанину и Управом царине, у складу са законом, предузело различите радње у оквиру предистражног поступка, због основа сумње да су Д. Б. и А. Б. у саизвршилаштву извршили кривично дело кријумчарење, кажњиво Кривичним закоником Републике Србије чланом 236, став 1, казном затвора у трајању од шест месеци до пет година и новчаном казном.

Посебно одељење за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Новом Саду наставља даљи рад, те ће детаљно предузети све доказне радње у циљу доношења јавнотужилачких одлука.

БОНУС ВИДЕО - Снимци зграде у Вршцу у којој је отац убио ћерку па себе

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСИЈА ОДУШЕВЉЕНА СРБИМА: Оно што су навијачи репрезентације Србије урадили на Светском првенству распаметило Русе

РУСИЈА ОДУШЕВЉЕНА СРБИМА: Оно што су навијачи репрезентације Србије урадили на Светском првенству распаметило Русе

Фудбалска репрезентација Србије играла је против Камеруна у оквиру другог кола Светског првенства у Катару, а утакмица, која је учинила изузетно занимљивом ситуацију на табели групе Г, привукала је и приличну пажњу - у Русији.

29. 11. 2022. у 18:50

Коментари (0)

РУСКИ ШАМАР ЕВРОПИ: Паклен план зборнаје који ће све да промени