ГЛУМИЛА ДА ЈЕ ВИДОВИТА, С ОЦЕМ ИЗВЕЛА ФИЛМСКУ ПРЕВАРУ: Српкиња у бекству, ојадила богату Бразилку за 142 милиона евра (ФОТО/ВИДЕО)

Novosti online

13. 08. 2022. у 22:19

БРАЗИЛКА Сабин кол Богиси (48) осумњичена је да је са Српкињом Дијаном Росом Вулетић, која се представљала као видовњакиња, изнудила од своје мајке новац, уметнине и накит у вредности од чак 142.42 милиона евра!

ГЛУМИЛА ДА ЈЕ ВИДОВИТА, С ОЦЕМ ИЗВЕЛА ФИЛМСКУ ПРЕВАРУ: Српкиња у бекству, ојадила богату Бразилку за 142 милиона евра (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Civil Police of Rio de Janeiro State

Српкиња Дијана Роса Вулетић и њен отац Славко Вулетић тренутно се налазе у бекству и бразилска полиција за њима трага. Фотографије Росе Вулетић и њеног оца Славка објавила је бразилска полиција и позвала је све који их препознају или негде виде да се јаве,, пише Блиц. Наиме, полиција у Рио де Жанеиру саопштила је да је њихова преварантска акција почела још 2020. године када је Сабин Кол Богиси отишла код своје пријатељице Дијане и наговарала је да њеној мајици каже да јој ћерка болује од неизлечиве болести и да ће ускоро умрети.

Дијана је пристала и старицу одвела у стан, где је преко тарота тврдила судбину младе жене. Жртва је потом одвела код још неколико лажних видовњака који су користили информације које су добили од њене ћерке Сабин. Гатаре и "афробразилске свештенице" обмањивале су старицу, а онда су јој понудили и духовно лечење за велике своте новца.

- Питали су старицу о њеној имовини што је њу прво уплашило. Била је суздржана и није желела о томе да прича - наводи делегат Гилберт да Круз Рибиер.

Дијана је одвела старицу код трећег видовњака и процес се поновио. Овог пута старица је одала да има имовину, да живи у Авениди Атлантика и да има новац, накит и уметничка дела и да може да плати да јој спасу ћерку. За само неколико сенаси, Вулетић је зарадила чак милион долара.

Фото: Фејсбук

Сабин кол Богиси

 

Заробили старицу

У месецима који су уследили, полиција тврди да су осумњичени претили Женевив изгладњавали је и држали је затворену у кућу.

- Сабин и Дијана су потом почеле да узимају уметнине из старицине куће трвдећи да су слике "проклете негативном енергијом" - рекао је Жилберто Рибиеро из полиције Риа де Жанеира.

Након готово годину дана матретирања, мајка је успела да побегне и случај пријави полицији која је саопштила да је украдено 16 слика, укључујући и дела познатих бразилских уметника.

Украдена су, такође, три дела култне модернистичке сликарке Рарсиле до Амарал, а полиција је проценила да заједно вреде око 137,6 милиона долара. Мајбреднија слика, Сол Поенте (Залазеће сунце) Тарсиле до Амарал, пронађена је испод кревета у једном од домова видовњака, а са њом још десет украдених уметнина, три слике пронађене су у Сао Паулу, док су две продате у Буенос Ајресу.

Фото: Civil Police of Rio de Janeiro State

Дијана Роса Вулетић и њен отац Славко Вулетић

 

Отац јој чувао леђа

Иначе, бразилска полиција саопштила је да се Дијана налази у бекству заједно са својим оцем Славком Вулетићем, јер је нису пронашли на адреси на коју је пријављена.

- Славко је одрастао у Београду и до сада неколико пута је био умешан у недела своје ћерке, а наводно, овај пут је био задужен за чување новца - наводи се.

Лажно представљање, увреде, претње...

Дијана Роса Вулетић је добро позната бразилским власима.

Како је саопштено, она је под истрагом због неколико других кривичних дела, као што су лажно представљање, увреде, претње...

Полиција Риа де Жанеира и извештају из октобра 2021. године наводи да је у то време било чак пет активних истрага против ње.

- Неколико пута је привођена - наводи се.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

У ПАНАМСКИМ медијима објављен је снимак са места убиства мушкарца између 40 и 45 година који је убијен у петак поподне. Према наводима тамошњих медија још увек није откривен идентитет убијеног који је убијен у белом аутомобилу.

30. 09. 2022. у 23:53

Коментари (0)

ГЛУМИЦА ПРОШЛА ПАКАО СА КЛИЧКОМ: Одвео је нашу ћерку у Украјину, није желео да је врати, ја сам лечила зависност од алкохола и дроге