ГЕНЕРАЛУ МАЛЕШИЋУ ЈОШ 30 ДАНА: Одлуком суда продужен притвор некадашњем начелнику новосадске полиције

В. Н.

26. 06. 2022. у 06:40

НА предлог Тужилаштва за организовани криминал у Београду суд је за још 30 дана продужио притвор начелнику новосадске полиције генералу Слободану Малешићу, који је почетком априла ухапшен под сумњом за трговину утицајем и злоупотребу положаја.

ГЕНЕРАЛУ МАЛЕШИЋУ ЈОШ 30 ДАНА: Одлуком суда продужен притвор некадашњем начелнику новосадске полиције

Слободан Малешић, Фото Љ. П.

Како се сазнаје, Малешићу је притвор продужен због опасности да би могао утицати на сведоке.

Поред Малешића, у овом случају води се истрага и против полицијског службеника у Пријепољу Љубомира Станишића, службеника Управе криминалистичке полиције Драгана Ковачевића и приватног предузетника Џенана Кујовића, који је и власник више привредних друштава из Пријепоља.

Они се сумњиче да су извршили удруживање ради вршења кривичних дела, кривично дело трговина утицајем и кривично дело злоупотреба службеног положаја од 2018. до почетка априла.

Малешић се терети да је организатор ове организоване криминалне групе и да је користећи свој службени и друштвени положај посредовао да се не изврше службене радње које би се морале извршити, саопштило је раније тужилаштво.

Он је, како се сумња, од Кујовића примао новац како би осталим осумњиченим полицијским службеницима, као припадницима организоване криминалне групе који су поступали по његовим налозима, усмено издавао налоге да у оквиру својих службених полицијских овлашћења не извршавају службене радње које би морали извршавати, а које се односе на откривање и прикупљање доказа ради подношења кривичне пријаве против Кујовића и одговорних лица у његовим привредним друштвима због незаконитог пословања.

Станишић и Ковачевић су имали задатак да пружају заштиту Кујовићу и члановима његове породице од кривичног гоњења и пружају савете о поступању пред надлежним органима по поднетим кривичним пријавама.

ЗБОГ СПЛАВА НА САВИ

Осумњичени Станишић и Малешић имали су корист и то: Малешић у новцу и материјалим добрима за изградњу и опремање сплава на реци Сави, опремање стамбених објеката, уређење породичног имања, као и новац на име наводне стипендије у корист његовог сина, а осумњичени Станишић за уређење стана, навело је тужилаштво.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)