АКЦИЈА СРПСКИХ БЕЗБЕДНОСНИХ СЛУЖБИ: Ухапшени високорангирани припадници војске и запослени у Министарству одбране

Новости онлине

25. 06. 2022. у 08:15

ПО НАЛОГУ Тужилашта за организовани криминал након вишемесечног предистражног поступка, у сарадњи са ВБА, Војном полицијом, припадницима БИА и Министарства унутрашњих послова, Дирекције полиције - Службе за борбу против организованог криминала, ухапшено је девет људи у поступку који се води против 10 осумњичених.

АКЦИЈА СРПСКИХ БЕЗБЕДНОСНИХ СЛУЖБИ: Ухапшени високорангирани припадници војске и запослени у Министарству одбране

Фото И. Маринковић

Како је наведено у саопштењу тужилаштва, неки од њих су високорангирани припадници Војске Србије, односно Министарства одбране.

Слободе су лишени А.Н., С.С., А.Т., Ј.С., З.К., Ж.Р., С.Р, Н.Б., и М.К., док се за Д.Д. трага. Они се терете да су извршили кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела из чл 346, злоупотреба службеног положаја из чл 359 и злоупотреба положаја одговорног лица из чл 227 КЗ Р Србије.

Осумњичени су као припадници организоване криминалне групе, на чијем је челу организатор А. Н., запослен у Министарству одбране искорипћавањем својих службених положаја и овлашћења, ради стицања имовинске користи за себе и друга лица, а на штету буџета Републике Србије, закључивали већи број уговора који су се односили на различита инвестициона улагања за потребе Министарства одбране односно Војске Србије.

Припадници ове групе су и 4 запослена у Министарству одбране, као и 5 одговорних лица привредних друштава. Осумњичени су ради прибављања противправне имовинске користи у вишемилионском износу, противно свим правилима процедуре Закона о јавним набавкама, у уговоре који се односе на инвестиционо одржавање и улагања у објекте за потребе команди, јединица и установа Министарства одбране уносили неистините податке односно цене изведених радова које су биле знатно веће од стварних (тржишних).

Свим лицима лишеним слободе одређено је полицијско задржавање и она ће уз кривичну пријаву бити спроведена Тужилаштву за организовани криминал.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НЕМАМ ДУШЕ НИ ОБРАЗА ДА ПЕВАМ: Рајовић отказао наступ због трагедије на Цетињу - 11 невиних је страдало