"ПОСТОЈИ ОПАСНОСТ ОД БЕКСТВА": Продужен притвор Беливуковим сарадницима

Танјуг

27. 05. 2022. у 13:40

НА предлог Тужилаштва за организовани криминал, Специјални суд је данас за још 30 дана продужио притвор припадницима организоване криминалне групе који се доводе у везу са Вељком Беливуком и сумњиче да су диловали дрогу на београдским сплавовима, као и да су поседовали и носили оружје без дозволе.

ПОСТОЈИ ОПАСНОСТ ОД БЕКСТВА: Продужен притвор Беливуковим сарадницима

FOTO: Ata images

Тужилаштво је тражило да им се продужи притвор због опасности од бекства и да не би у кратком временском року поновили кривично дело, потврђено је Танјугу у том тужилаштву.

Припадници ове криминалне групе ухапшени су 29. марта, док су тројица осумњичених већ били у притвору у тренутку хапшења.

Они се доводе у везу са пословима и препродајом дроге као део групе Беливука и Марка Миљковића, који су у притвору већ 16 месеци, а ускоро их очекује почетак суђења због најтежих кривичних дела, међу којима је и пет убистава.

Под истрагом је сада 18 осумњичених.

Наредба о спровођењу истраге обухвата Лазара Маринковића, Марка Трајковића, Вељка Огурлића, Стефана Симића, Уроша Булајића, Марка Прље, Александра Крстића, Луке Гемаљевића, Алексе Кошутића, Борислава Мармута, Предрага Вучковића, Луке Остојића, Луке Мумовића, Стефана Милановића, Николе Филиповића, Василија Николовског, Марка Вокића и Алексе Васића.

Ова организована криминална група, односно организатор, припадници, више малолетних лица и више Н. Н. лица деловала је од 17. маја 2021. до 29. марта 2022. године на територији Београда, навело је тужилаштво.

Они су, како се сумња, на београдским сплавовима "Порт" и "Фристајлер" као и у клубу "Касина" препродавали кокаин, марихуану и спид чијом су продајом остварили зараду од најмање 7.559.250.

Дрогу су такође достављали на тражене адресе и продавали је на београдским улицама.

Приликом претреса пронађена је извесна количина опојне дроге и ватреног оружја.

Терете се да су извршили кривично дело удруживање ради вршења кривичних дела, недозвољена производња и стављање у промет опојних дрога и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних направа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ОТАЦ НАПАДНУТЕ ДЕВОЈЧИЦЕ ИЗ ЛАЗАРЕВЦА: Ћерку сам нашао онесвешћену у њиви, млађе дете ми је јавило да су је одвела двојица младића