ОШТЕТИЛА ДРЖАВУ ЗА 130 МИЛИОНА ДИНАРА: Хапшење у Нишу због злоупотребе службеног положаја

Новости онлине

27. 05. 2022. у 09:04

ПРИПАДНИЦИ МУП-а, у сарадњи са БИА и Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу, ухапсили су С. Ж. (1966), бивше одговорно лице Службе за катастар непокретности Ниш, због постојања основа сумње да је извршила кривично дело злоупотреба службеног положаја.

ОШТЕТИЛА ДРЖАВУ ЗА 130 МИЛИОНА ДИНАРА: Хапшење у Нишу због злоупотребе службеног положаја

Фото: Н. Скендерија/Танјуг/Профимедиа/Илустрација

Сумња се да је она, почетком марта 2018. године, израдила и потписала решење којим је уписала право својине без накнаде над шест катастарских парцела катастарске општине Ниш - Ћеле Кула, укупне површине 25.617 метара квадратних, на којима је као титулар била уписана Република Србија, у корист Акционарског друштва грађевинског материјала Ћеле Кула Ниш, иако је знала да је ово акционарско друштво као носилац права коришћења било у обавези да конверзију земљишта, из права коришћења у право својине, изврши уз накнаду у складу са Законом о претварању права коришћења у право својине уз накнаду.

На тај начин она је, како се сумња, оштетила буџет Републике Србије за 130.749.168 динара, на име ненаплаћене накнаде за конверзију земљишта.

Осумњиченој је одређено задржавање до 48 часова и она ће, уз кривичну пријаву, бити приведена надлежном тужилаштву.

БОНУС ВИДЕО: ЈЕЗИВЕ СЦЕНЕ НА ПАНЧЕВАЧКОМ МОСТУ - Тешка несрећа у Београду

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

АРМИЈУ КРАЛО ЊИХ 10: Истрага после привођења високорангираних припадника Војске Србије