ПОДВОДИО ЖЕНЕ, ЈЕДНА УМРЛА: Нишлија осумњичен за приморавање три жене на проституцију бранио се ћутањем

Ј. Ћ.

25. 05. 2022. у 21:22

НИШЛИЈА Александар М. (47), који је са још двојицом мушкараца Б. Н. и З. Р. осумњичен да је на територији Француске отео три жене, које су приморавали на проституцију и према којима су поступали на свиреп начин, услед чега је једна од њих преминула, у среду се на првом саслушању у Вишем јавном тужилаштву у Нишу бранио ћутањем. На предлог Тужилаштва, судија за претходни поступак му је одредио притвор до 30 дана.

ПОДВОДИО ЖЕНЕ, ЈЕДНА УМРЛА: Нишлија осумњичен за приморавање три жене на проституцију бранио се ћутањем

Д.Н.

Више јавно тужилаштво у Нишу је саопштило да је након претреса стана који он користи донета наредба о спровођењу истраге против Александра М. због три кривична дела отмица у саизвршилаштву. Како смо сазнали од извора блиског истрази, овај Нишлија се сумњичи да је 2002. године са још двојицом мушкараца у Француској отео три жене, које су приморавали на проституцију. Реч је о Кхадији М. (48), Олги С. (45) и Весни Р., која је, како наводе извори, услед тортуре умрла. У међувремену је Б. Н. правоснажно осуђен за ово кривично дело, а З. Р. је преминуо.

- Сумња се да су Александар М., Б. Н. и З. Р. оштећену Олгу С. приморали да се проституише за њихов рачун - навело је Више јавно тужилаштво. - Од средине априла 2002. до 2. августа исте године они су оштећену Кхадију М. држали у различитим хотелима на ширем подручју Париза, поступајући према њој на свиреп начин, како би је принудили да им каже какве су изјаве она и оштећена Весна Р. дале у полицији Француске. Према Весни Р. су, сумња се, употребили силу и застрашивали је како би се она проституисала, а они јој били макрои. Они су је, наводно, одвели из Тулуза у париску област и задржали је, поступајући према њој на свиреп начин. У тим ужасним моментима она је издахнула.

У центру Ниша, где је наводно становао Александар М., новинари нису могли много да сазнају, осим да је он био ненаметљив комшија.

- Не знам шта је саопштила полиција, али он је овде имао супругу и издавао је део куће. Увек је био предусретљив, једноставно, комшија као сваки други - каже један Нишлија, који станује у близини Александра М., док нам је друга комшиница рекла да су се они, наводно, одавно одселили.

ИЗА БРАВЕ ДА НЕ УТИЧЕ НА СВЕДОКЕ

Осумњиченом Александру М. је одређен притвор да, како је саопштено, боравком на слободи не би ометао поступак утицањем на сведоке, које је током истраге потребно испитати, као и због чињенице да је за наведена кривична дела прописана казна затвора већа од десет година.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)