ЗА ШЕСТ САТИ 61 ПРИЈАВА: Поражавајући резултати контроле мотоциклиста – возе и пијани, под дејством дроге, неовлашћено користе блинкере

Novosti online

05. 04. 2022. у 21:17

ПРИПАДНИЦИ саобраћајне полиције у Београду данас су, током акције појачане контроле возача мотоцикала, за само шест сати, санкционисали 61 возача, од којих су двојица управљала двоточкашима под дејством алкохола и један под дејством психоактивних супстанци, саопштено је из МУП-а.

ЗА ШЕСТ САТИ 61 ПРИЈАВА: Поражавајући резултати контроле мотоциклиста – возе и пијани, под дејством дроге, неовлашћено користе блинкере

Илустрација / Фото И. Маринковић

Један од возача који је искључен из саобраћаја је и четрдесетосмогодишњак који је, како је утврђено алкотестирањем, на Бранковом мосту управљао мотоциклом са 2,27 промила алкохола у организму.

У акцији је откривено и 19 возача који су имали непрописно постављене регистарске таблице, 10 без возачке дозволе за категорију возила којим су управљали, а санкционисано је и 10 мотоциклиста због истекле регистрационе налепнице.

Такође, полиција је искључила из саобраћаја и привремено одузела мотоцикл на којем су неовлашћено били постављени блинкери.

Саобраћајна полиција санкционисала је и осам возача мотоцикала који нису носили кациге, двојицу због истекле возачке дозволе и једног који је возио у супротном смеру.

- Апелујемо на возаче мотоцикала да се придржавају саобраћајних прописа, да не управљају мотоциклом уколико су конзумирали алкохол и да брзину прилагоде условима пута како би сачували своје и животе других учесника у саобраћају - наводе из МУП-а.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ОВАКАВ ХОТЕЛ СВИ САЊАМО: Склад са природом преточен у најфинији луксуз