ПОВОДОМ ХАПШЕЊА БИВШЕГ КАПИТЕНА: Огласио се Кик-бокс савез Србије

Ј. ИЛИЋ

28. 01. 2022. у 13:40

ПОВОДОМ “инцидента који се десио у Смедереву са којим је, засада незванично, имао везе и бивши капитен сениорског националног кик-бокс тима Никола Стошић, шампион у кик-боксу и некадашњи члан Кик-бокс савеза Србије”, који је ухапшен због насилничког понашања, Кик-бокс савез Србије огласио се саопштењем у коме наводи да је „Стошић каријеру активног спортисте у Кик-бокс савезу окончао последњим наступом на Светском првенству 2019. године и достојно се опростио од аматерског бављења спортом”.

ПОВОДОМ ХАПШЕЊА БИВШЕГ КАПИТЕНА: Огласио се Кик-бокс савез Србије

Фото: Принтскрин/Јутјуб

“На његове успехе у рингу смо сви у савезу поносни. Међутим, тражимо да се јасно разграничи спортска каријера појединца од његовог приватног живота, те тако сматрамо да свако од нас у свом животу самостално мора да сноси одговорност за своја чињења. Тако и Стошић, ако његове одговорности у овом инциденту уопште има, о чему ће задњу реч дати истрага”, наведено је у саопштењу.

“Сматрамо да Кик-бокс савез Србије и овај племенити спорт не треба доводити у везу са догађајима који немају везе са нама и нашим активностима, а то су такмичења и популаризација кик-бокса у Србији...”

"У овом случају се ради о лицу које није активни кик-боксер, чији спортски клуб није члан Кик-бокс савеза Србије, и инцидент се није десио на такмичењу, тренингу, припремама или турниру где кик-боксери својим учешћем представљају државу Србију. Десио се у контексту над којим Кик-бокс савез нема никакву ингеренцију.

Зато молимо представнике медија да пре него што објаве шта се десило у Смедереву, провере и дају истиниту информацију о лицу које је виновник инцидента, и да Кик-бокс савез Србије не повезују са тим”, стоји, поред осталог, у саопштењу које потписује председник Кик-бокс савеза Србије Миодраг Јотић.

Стошић је ухапшен у четвртак, а полиција га терети за насилничко понашање. Осумњичен је да је претукао сувласника једног угоститељског објекта у Смедереву.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ИЗМЕЂУ МЕМШЕ И САКАЛЕ, ИЗМЕЂУ КЛАСИКЕ И МОДЕРНОГ: Добро познати ланац који гарантује угодан одмор и добру услугу