САСЛУШАНА ТРИ СВЕДОКА: Нови детаљи истраге убиства породице Ђокић (ВИДЕО)

Ј. Ћосин

25. 01. 2022. у 14:48

ПРЕД Вишим јавним тужилаштвом у Нишу у наставку доказног поступка, а у склопу истраге убиства породице Ђокић из алексиначког села Моравац, данас су саслушана три сведока.

САСЛУШАНА ТРИ СВЕДОКА: Нови детаљи истраге убиства породице Ђокић (ВИДЕО)

Фото Приватна архива

Исказ је дала Јасмина Стевановић, братаница покојног Горана Ђокића на околности његовог односа са његовим братом од тетке Гораном Џонићем, који се сумњичи да је усмртио Ђокића, његову супругу и ћерку. Такође, саслушан је и Милан Милетић, власник возила које користи Александар Милошевић из Моравца који се, као и његов рођени брат Костадин, терети за саизвршилаштво у злочину. Осим њих, саслушан је и Далибор Стојковић, отац дечака кога је шест месеци пре убиства возилом ударио Џонићев син Стефан, који је са својим братом Миланом у притвору због исте оптужбе.

Филип Домазет, бранилац Стефана и Милана Џонића, каже да се за његове клијенте данашњим исказима сведока ништа није променило.

- Ови сведоци немају никаквих непосредних сазнања о немилом догађају, њихова саслушања не утичу на даљи ток истраге. С обзиром на то да очекујемо да пристигну бројна форензичка и графолошка вештачења и још нека, није изгледно да ће истрага бити скоро окончана, али ће морати да буде завршена у законском року од шест месеци, тако да је то реално да се догоди у наредна два месеца - казао је Домазет.

Андрија Магделинић, бранилац браће Милошевић, казао је да су данас, по наредби за проширење истраге ВЈТ, саслушана још три сведока.

- Ти искази јасно говоре да једини који је кривично одговоран у целој овој ситуацији је Горан Џонић. Ови искази не терете наше брањенике, невини леже у притвору, они су таоци Горана Џонића - казао је Магделинић.

Објаснио је да су сведоци саслушани на различите околности које немају директне везе са злочином.

 

- Једна од сведока је била братаница покојног Горана Ђокића, саслушана је на околност односа Ђокића и Горана Џонића, њихове блискости и уопште. Казала је да су њих двојица били јако блиски, да је Џонић био јако завидан и љубоморан на свог брата, да је волео да вређа људе, да је био агресиван. Остала два сведока су небитна, један је био власник возила Александра Милошевића, зато што је тај ауто регистрован на инвалида, па је позван у својству тог сведока. Други сведок је отац дечка којег је Стефан Џонић ударио колима у алкохолисаном стању пре пола године. Ни он није битан, казао је да није било новчаног потраживања према Горану Џонићу због ове несреће - рекао је Магделинић.

Младен Магделинић, такође бранилац браће Милошевић, казао је да одавно очекује завршетак истраге.

- Одавно то прижељкујемо, морам да напоменем да тужилаштво помаже Горану Џонићу, јер једино њему верује, једино његова одбрана повезује моје брањенике са овим догађајима. Докле год су они у притвору, њему се даје вештачко дисање, он верује да ће се извући. Надамо се да ће се истрага брзо завршити, да ће наши клијенти бити пуштени - рекао је адвокат и додао да не очекује да ће нова вештачења снимака камера са рејона Алексинца и Моравца, где су се кретали Џонић и Ђокићи, то је све познато, чекамо формално да стигну у предмет. Међутим, не верујем да ће то утицати на стање предмета.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НОВЕ ИГРЕ ЗА НОВЕ ПОБЕДЕ: Никад већа понуда за Ролан Гарос и мечеве Новака Ђоковића