НОВАЦ ЗА КУЋУ ДАЛИ СВАТОВИ: Марко Миљковић и Вељко Беливук на саслушању у тужилаштву изнели занимљиве тврдње о пореклу своје имовине

Е. Х.

17. 12. 2021. у 20:33

НА саслушању у просторијама Тужилаштва за организовани криминал (ТОК) Вељко Беливук и Марко Миљковић, оптужени да су вође криминалне екипе која је починила монструозна дела, о пореклу своје покретне и непокретне имовине изјавили су да су новац зарадили легално. Први је тврдио да је до пара дошао "послом", не објашњавајући којим, а други да су му новац дали гости на свадби?!

НОВАЦ ЗА КУЋУ ДАЛИ СВАТОВИ: Марко Миљковић и Вељко Беливук на саслушању у тужилаштву изнели занимљиве тврдње о пореклу своје имовине

Кућа Веље Невоље и Марка Миљковића

И трећи у петак испитани, Филип Ивановски тврдио је да је до стана у Панчеву, који се води на његову невенчану супругу, дошао из легалних прихода, радећи у панчевачком јавном предузећу, као унутрашњи контролор.

Сва тројица су, међутим, одбила да одговарају на даља питања тужиоца. Наводно, писмене доказе о пореклу имовине накнадно ће да доставе.

- Ово је тек почетак финансијске истраге против ове криминалне групе - каже извор "Новости" близак истрази. - Спорни су, засада, Беливукова кућа, стан и аутомобил "шкода суперб". Миљковић треба да појасни кућу на Звездари, аутомобиле и неколико станова. Ивановском је "проблем" стан у Панчеву, у новоградњи у Толстојевој улици.

Беливук, који је пријављен на адреси у Гандијевој улици у Новом Београду, живео је, пре хапшења, у стану у Улици Живка Давидовића на Звездари. Реч је о 82 квадрата новоградње, који се воде на његову супругу Бојану, а истовремено је поред Миљковића зидао кућу у Чачанској улици. Његов ауто је 2016. годиште. Током саслушања тврдио је да је запослен као координатор у подруму пића и да месечно зарађује 60.000 динара. Његова супруга је, како је он изјавио, запослена у рентакару.

- Њихови легални приходи су несразмерни у односу на имовину, која вреди неколико стотина хиљада евра - каже наш саговорник. - Исто је и у случају Миљковића. Он је легално пријављен на адреси породичне куће у Борчи, власништво његове мајке, а живео је непријављено на Звездари у новоизграђеној кући у Чачанској улици, која се води на његовог оца. Његова и Беливукова кућа су једна уз другу. Током истраге пронашли смо неколико станова, који се воде на Миљковићеву супругу Тању. Они нису запослени и имају троје деце.

С обзиром на то да ни Миљковић ни супруга не раде, а имају скупоцене аутомобиле (чак и блинде) и некретнине, започет је процес утврђивања порекла имовине.

- Постоји основана сумња да су новац зарадили кријумчарећи и растурајући наркотике, рекетирајући, али и отимајући станове од инвеститора - истиче наш извор. - Верује се да су за нека убиства били, такође, плаћени и то од челника "кавачког клана". У току је даље евидентирање њихове имовине, коју су покушали да сакрију иза имена других људи.

Интересантно је да су Беливук и Миљковић у петак негирали кривично дело прање новца, али тако "причљиви" нису били када је реч о оптужбама за отмице и убиства. У наредном периоду, стручњаци за финансијске истраге утврдиће да ли се незаконито стечена имовина води и на друге чланове криминалне екипе, која је сада смештена иза решетака.

- Проверићемо све, до најудаљенијих рођака, пријатеља и сарадника - наводи наш саговорник. - Не само у Србији, већ и шире.

ЖЕНЕ СЕ БРАНЕ СА СЛОБОДЕ

ПРОТИВ Бојане Беливук, њене мајке Снежане Ђ., Тање Миљковић и Марије М., невенчане супруге Филипа Ивановског, Тужилаштво за организовани криминал, покренуло је истрагу због сумње да су за рачун ове криминалне групе "прале" новац. Оне су ухапшене 9. децембра и после саслушања пуштене су да се бране са слободе. У наставку исте истраге у петак су саслушани њихови мужеви, односно зет.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

НА ПРЕЛЕПОЈ ЕГЕЈСКОЈ ОБАЛИ: Ексклузиван хотел са одличном услугом, врло специфичан по томе што је смештен на сопствено полуострво