БРАНКО НА ПОСМАТРАЊУ: Осумњичени за убиство супруге у Смедереву смештен у затворску болницу у Београду

Ј. ИЛИЋ

07. 12. 2021. у 20:34

СМЕДЕРЕВАЦ Бранко Т. (42), који је осумњичен да је пре два дана у породичној кући убодом ножа у врат усмртио невенчану супругу Зорицу Митић (40), није у уторак био у стању да пред Вишим тужилаштвом исприча шта се кобног јутра догодило.

БРАНКО НА ПОСМАТРАЊУ: Осумњичени за убиство супруге у Смедереву смештен у затворску болницу у Београду

Кућа у којој се догодио злочин

Након што му је одређен притвор до 30 дана, он је смештен у Специјалну затворску болницу у Београду, где ће вештаци наредних дана испитати његово психичко здравље, а комисија вештака донети суд о његовој урачунљивости и способности да се брани од оптужби.

Комшије у насељу Металор, где живи овај пар, шокиране су злочином и кажу да нису знале да Бранко и Зорица имају проблеме, посебно не да би се овако нешто могло десити.

- Заједно су неколико година. Он јесте деловао мало чудно, али радио је као таксиста и није правио никакве проблеме. Не могу ни да наслутим шта га је натерало да убије жену - каже један од комшија.

Бранко и Зорица имају двогодишњег дечака, кога је отац, након трагедије, понео са собом кад је покушао да побегне и сакрије се међу чамцима у смедеревској Марини. Дечака тренутно чува бака по оцу, која живи у приземљу исте куће.

Убијена Зорица имала је и децу из претходног брака, а њена ћерка, стара 12 година, била је кобног јутра у кући, као и двогодиши син. Девојчица би могла да буде једини сведок ужаса у Улици Ђуре Стругара. Ипак, према неким информацијама, очух је, наводно, девојчицу закључао у собу пре трагедије, па је питање да ли је нешто видела.

Истрага траје и засада се не зна због чега је дошло до свађе међу супружницима. Питање је, кажу истражитељи, када ће Бранко бити у стању да говори и расветли мотив злочина, који се догодио у понедељак у зору, када је Бранко задао један убод ножем жени у врат, од којих је преминула сат касније у болници.

ОБДУКЦИЈА

Обдукција тела покојне Зорице је обављена, али записник још није стигао у Тужилаштво. Нису стигле ни анализе крви, које би указале да ли је у тренутку убиства Бранко био под дејством алкохола или дроге.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)