РАСТУРИО ПОРОДИЦУ И ОСТАВИО ИХ: Мештани о Душану који је признао да је обљубио девојчицу (16)

Новости онлајн

29. 11. 2021. у 08:37

ДУШАН С., звани Малин (62), из села Глушци у околини Богатића, ухапшен је у четвртак због сумње да је у последње три године напаствовао, узнемиравао и додиривао шеснаестогодишњу девојчицу, која га је тек сада пријавила.

РАСТУРИО ПОРОДИЦУ И ОСТАВИО ИХ: Мештани о Душану који је признао да је обљубио девојчицу (16)

Фото: Depositphotos

Како се сазнаје, ухапшени мушкарац је након саслушања признао кривично дело и одређен му је притвор.

Гнусни злочин који је тинејџерка трпела годинама откривен је када је девојчица, након што је наводно побегла од куће, дошла и родитељима испричала шта се догодило.

– Пре него што је пријавила Душана, који је иначе кућни пријатељ њених родитеља, девојчица се водила као нестала. Наиме, од среде је полиција трагала за њом, јер су њени родитељи пријавили да је нестала – наводи извор Објектива близак истрази.

Родитељи су полицији пријавили да је њихова ћерка побегла кроз прозор и да се ни након два дана није вратила кући.

– Међутим, малолетница се у петак појавила и родитељима све испричала, након чега је отишла у полицију, где је у присуству социјалног радника испричала да је злостављање почело када је имала око 13 година. Том приликом је изнела до детаља кроз шта је прошла и оптужила Душана за обљубу – истиче наш саговорник.

Са друге стане, у атару села Глушци становници наводе да добро познају родитеље девојчице, као и осумњиченог.

– Душан је избеглица из Босне, а у наше село је дошао пре двадесетак година. Тамо је ваљда растурио целу породицу, жену, децу, и оставио их. Овде је живео по неким шупама као подстанар неколико година, а повремено је радио за надницу по селу. Пре неколико година му је доктор из овог краја купио ту једну кућу. Шта да кажем, у шоку сам. Не могу да поверујем да је он могао тако нешто да уради – наводи једна мештанка.

Она додаје да се по селу раније причало да је овај човек у Босни упућивао једној рођаци погрдне опаске, али не зна колико је то веродостојно.

– Причало се по селу да је, када је растурио свој дом, отишао код свог ујака. Тај га је човек примио у своју кућу, али чуо га је да је добацивао снајки погрдне речи и да ју је гледао како не треба, па га је отерао. У то могу да поверујем, али да је силовао дете, то је страшно – закључује наша саговорница.

Три пута пријављивала силовање

Један мештанин Глушаца наводи да му је чудно да поверује да је Малин, како зове Душана, починио овакво злодело.

– Не знам шта се то дешава, али девојчици је ово трећи пут да је пријавила неког мушкарца да ју је силовао, а сваки пут је био неки други – истиче овај мештанин. Како каже, родитељи девојчице Г. Г. и С. Г. имају материјалних проблема. – Родитељи девојчице једва крпе крај с крајем. Мајци је пре неколико година сестра из Канаде купила нову кућу овде у селу – наводи овај мештанин.

Тужилац Зоран Обрадовић наводи да у циљу заштите девојчице, њеног интегритета и достојанства није могуће да саопшти више детаља, али да ће истрага бити детаљна. – Уз изјаву девојчице следе и изјаве евентуалних сведока, као и низ вештачења која ће бити спроведена, а за то ће бити ангажовани врхунски стручњаци – објаснио је тужилац.

(Објектив)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)