"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Ово је Џонићев исказ, ево како се бранио осумњичени за убиство Ђокића

Ј. ЋОСИН

05. 11. 2021. у 07:31

БРАЋУ Костадина и Константина сам упознао 15 дана пре убиства. Дали су ми посебан мобилни преко којег смо комуницирали. Један од њих је пуцао у Ђокиће. Гориво сам точио јер ми је требало због косилице...

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Ово је Џонићев исказ, ево како се бранио осумњичени за убиство Ђокића

ОСУМЊИЧЕН Горан Џонић, Фото Приватна архива

Овако се, између осталог, јуче бранио Горан Џонић пред Вишим јавним тужилаштвом у Нишу, где је четири сата саслушаван као главноосумњичени за убиство породице Ђокић. Он је пред тужиоца доведен како би поново одговарао на питања о злочину који је потресао цео регион, међутим, и овога пута био је контрадикторан, несигуран, мењао је исказе, а људе које је означио као саизвршиоце дан раније није могао да препозна у потпуности.

- Све време током саслушања се грчио, понашао се као да је болестан и то све у циљу да покаже своју физичку неспособност да је у стању да изврши убиства за која се терети. У једном тренутку је чак почео и да прети како ће разбити главом о зид, да би наводно највише волео да оконча живот. Већ у другом моменту био је хладнокрван, манипулаторски настројен, без трунке емпатије, кајања, жаљења – тврди наш извор близак истрази.

Како сазнајемо, Џонић је признао да је био на месту убиства те ноћи, али и да је он само "типовао" рођаке.

- За тај свој учинак је наводно добио само 10.000 евра, како је рекао, колико му је и било потребно да врати дугове. Када је упитан да опише злочин, Џонић се згрчио и рекао да се не сећа тачно како је то изгледало, изјавио је да има црну рупу. На следеће питање колико је пуцња чуо, Џонић се збунио. Прво је рекао четири, али се после исправио и рекао само један. Како је објаснио, након тог првог пуцња се удаљио – објашњава наш саговорник, па додаје да је ситуација у следећем тренутку постала још бизарнија.

- На питање са колико је метака убијен Горан Ђокић, главноосумњичени је одговорио са једним, а у том тренутку се чак и насмејао, не показујући никакву емпатију према убијеним рођацима.

Он је као егзекутора осумњичио једног од браће Милошевић, који је наводно све одрадио сам, док је други брат наводно био у ауту са пријатељем који их је возио и Џонићем.

-  На првом саслушању је тврдио да је тај који је пуцао ћелав, крупан и мишићав и да има тетоважу у боји, а већ јуче није могао да се сети како изгледа његова тетоважа, а на препознавању је показао на брата који није ћелав. Говорио је да су страшни, опасни, криминалци, увек шетају у групи. Како је изјавио, хтео је да призна да је он починио овај злочин само како не би они убили још некога. Тај пиштољ што је пронађен, Џонић је рекао да га је купио на црно. Купио га је, каже, због безбедности родитеља и породице, јер су му претили да ће му побити целу породицу и синове.

Познанство, макар по верзији Горана Џонића, између њега и осталих осумњичених траје свега неколико дана.

- Рекао је да се знају тачно 15 дана пре него што се догодио злочин. Такође, изјавио је да су браћа Јојке знале да има пиштољ, а на питање Тужиоца како је могуће да су знали после само 15 дана познанства, Џонић се бранио ћутањем.

Како током истраге није утврђено да је између првоосумњиченог Џонића и лица која је он оптужио било комуникације путем телефона, Џонић је имао спреман одговор.

- Како је рекао, Константин му је дао мобилни телефон марке Нокиа, али се не сећа модела. Модел је стар преко 20, 25 година, а добио га је десетак дана пре убиства и служио је искључиво за комуникацију везану за сам злочин. Након извршења ликвидације целе породице, телефон му је одузео управо један од браће – открива нам саговорник.

Како даље додаје, о већој количини бензина коју је купио дан уочи убиства, Џонић се правдао педантношћу.

- Рекао је да је бензин точио због косилице, јер он не дозвољава да трава много порасте, а он воли да одржава имање. Након тога су пуштене слике са места где је нађен новац, што је Џонићево имање, где се у позадини види запуштен воћњак са травом скоро до колена. На те слике он такође није имао коментар.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО - НИЈЕ ПУЦАНО ИЗ МОГ ПИШТОЉА: Адвокат о Џонићевој изјави у Тужилаштву

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)