НИШТА МУ НИЈЕ СВЕТО! Психијатар о профилу Горана Џонића - овако је скривао своју праву природу

Новости онлине

29. 10. 2021. у 11:18

БРУТАЛНО убиство породице Ђокић попримило је још трагичније димензије када се испоставило да је за ликвидацију осумњичен њихов најближи рођак и човек од поверења - Горан Џонић.

НИШТА МУ НИЈЕ СВЕТО! Психијатар о профилу Горана Џонића - овако је скривао своју праву природу

Фото: Јутјуб/TVDR/Фејсбук/Goran Dzonic

О психолошком профилу Џонића говорила је психијатар Невена Чаловски Херцог.

Др Невена Чалоски навела је да је у питању читава једна породична трагедија, која се не односи само на оптуженог и настрадале.

- Најстрашније је што овај човек нема капацитет за емпатију. Центриран је апсолутно на своје личне потребе, и читаво понашање усмерено је на то како да се остваре његови интереси, занемарујући све остале.

То је на неки начин потврдио и министар унутрашњих послова Александар Вулин, који је прошле недеље рекао да је Горан Џонић на испитивању био хладан.

- Инспекторима је показао једно потпуно одсуство емпатије, као да се ништа није десило. Само када би дошли до њега, почињао је да плаче, губи живце и да се нервира. Али када би га питали да ли је неко од чланова његове породице могао да изврши убиство, он је рекао "што да не" - рекао је тада Александар Вулин.

Са тим се слаже и докторка Чаловски Херцог.

- Не мислим да је он само неосетљив и неемпатичан у односу на чланове своје породице, мислим да њему ниједан однос не би био значајан и свет. То је оно кад кажемо ништа му свето није - нагласила је докторка, и додала да Џонић није усамљен случај.

Постоји мали проценат људи са оваквим поремећајем, који је, како каже докторка, наследан.

- Нажалост, видимо из живота и из литературе да постоје такви људи. Овде видимо да је његово понашање високо прилагодљиво контексту, он и сада мења исказе и покушава на све начине да оствари свој циљ. Понашао се тако како зна да други очекују. У социјалној улози он и није био толико упадљив, а ми у односу са људима видимо само оно што нам они приказују и само на основу тога доносимо закључке. Џонић се приказивао као социјално прихватљив, а у његовом случају можемо говорити о девијацији. На основу појединих неуролошких истраживања показује се да постоји мали проценат људи који генетски имају предиспозицију да буду центрирани у свом емоционалном животу искључиво на себе - каже др Невена Чалоски Херцог.

Џонићево понашање на сахрани тешко је објашњиво, али имало је за циљ да прикрије трагове.

- Његова понашања су јако тешко објашњива. Он је посећивао породицу Ђокић, укључивао се у истрагу, био на сахрани, и све те потезе је повлачио да би успео својим понашањем да прикрије трагове или да се прикаже као неко ко апсолутно не може бити окривљен и то стварно ствара један осећај језе - каже докторка Чалоски Херцог.

(Курир)

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО: Потрага за новцем Ђокића - Радници откопавају имање Џонића

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)