ЗАБРАНА НАПУШТАЊА БОРАВИШТА: Милан Р. (26) из Бача осумњичен за паљење аутомобила у Новом Саду саслушан у тужилаштву

Љ.П.

26. 10. 2021. у 14:28

РЕШЕЊЕМ судије за претходни поступак Основног суда у Новом Саду, Милану Р. (26) из Бача, осумњиченом за тешко дело против опште сигурности у вези са кривичним делом изазивање опште опасности, није одређен притвор.

ЗАБРАНА НАПУШТАЊА БОРАВИШТА: Милан Р. (26) из Бача осумњичен за паљење аутомобила у Новом Саду саслушан у тужилаштву

Архива

Њему је изречена мера забране напуштања боравишта уз обавезно јављање сваких петнаест дана надлежној полицијској станици.

Суд је, како је „Новостима“ казала Свјетлана Радовановић, портпарол Основног суда у Новом Саду, донео такву одлуку сматрајући да се изрицањем овакве мере може остварити несметано вођење кривичног поступка.

У Основном јавном тужилаштву наводе да су суду предложили да се осумњиченом одреди притвор од 30 дана, али да је то одбијено, и да ће се у прописаном року жалити на у одлуку.

Овај двадесетшестогодишњак је ухапшен под њумњом да је 7. октобра у Стражиловској улици у Новом Саду, на паркингу изазвао пожар на два скупоцена аутомобила марке „бмвx5“ и „мерцедес“, А класе, која су у потпуности изгорела. Возила су у власништву породице девојке У.Ј. (23) из Новог Сада, која је пре тога полицији пријавила суграђанина Слободана Милутоиновића Снајпера, са којим је била у емотивној вези, да је малтретирао и тукао, после чега је он ухапшен, и од тада се налази у притвору.

Причињена је велика материјална штета, и нико није повређен, а породица којој припадају аутомобили живи у оближњој згради и наводно су паркинг места закупљена за та два возила.

Ватра на аутомобилима је букнула пола сата иза поноћи, а на снимку који се сутрадан ујутро појавио на друштвеним мрежама, види се да паркираним аутомобилима на поменутој адреси прилази мушкарац са капуљачом на глави, а убрзо затим стаје у улаз у зграду.

Када су се пролазници удаљили одатле, он прилази колима, и бензином из флаше најпре полива црни аутомобил, а затим и црвени, паркиран пред.

Букнуо је пламен, а непознати је побегао одатле. На снимку се још види, да му се запалила патика.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО:

Пилоти "мига 21" пре смрти учинили све да спрече већу трагедију

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)