ПОЛИЦИЈА УЗЕЛА СНИМКЕ СА КАМЕРА: Породица осумњичених за убиство породице Ђокић - Они никад никог не би убили

Ј. ЋОСИН

26. 10. 2021. у 08:08

МОЈ муж може да буде и овакав и онакав, али никоме не би одузео живот. Емотиван је, то је човек који има двоје деце, а такав је и његов брат. Не знам шта нас је ово снашло. Никакав контакт са човеком који је њих уплео у причу никада нисмо имали. Ово је прича за филм, један кошмар који никако да престане, катастрофа за целу нашу породицу.

ПОЛИЦИЈА УЗЕЛА СНИМКЕ СА КАМЕРА: Породица осумњичених за убиство породице Ђокић - Они никад никог не би убили

Фото: Ј. Ћосин/Приватна архива

Мој супруг је у то време био у кући, имамо видео-надзор, сви докази су на његовој страни. Његова невиност ће бити утврђена, биолошким или неким другим доказима. Знам да је дуг пут до истине, али она ће се сазнати.

Овако је у понедељак, за "Новости", говорила супруга једног од браће Костадина и Константина М. из села Моравац, познатијих као Јојке, који су у петак ухапшени због сумње да су учествовали у убиству Горана, Гордане и Лидије Ђокић из Алексинца. Због убиства породице Ђокић ухапшени су и Горан Џонић, брат од тетке убијеног власника мењачнице, као и његови синови Стефан и Милан Џонић, а полиција је расписала и потерницу за још једним мушкарцем, који је, како нам кажу у селу Моравац, напустио земљу два дана након стравичног злочина.

- Тај за којим се трага је дуго живео у Немачкој, али се пре две године вратио. Био је овде до два-три дана након убиства Ђокића. Чули смо да се вратио у Немачку, тако да сада никог нема у његовој кући. Знамо да се дружио са браћом коју овде сви зову Јојке, али не знамо чиме се он бавио и шта је радио - причају нам мештани овог краја.

Након што је Џонић у полицији као саизвршиоце означио двојицу браће Јојке, којима је одређен притвор, за наш лист огласила се супруга једног од њих, а затим и њихова мајка. Оне тврде да су Костадин и Константин, који су дуго живели и радили у иностранству, невини, да им новца никада није мањкало и да не знају шта их је снашло због Џонића којег нису ни познавали.

Супруга једног од браће признаје да су и њен муж и његов брат имали проблема са законом, али не због дела сличних оном за који се сада терете и наглашава да су они криминалну прошлост оставили иза себе.

- Они су познати овде у селу, баба и деда су им живели у иностранству 45 година, и родитељи, имућна су породица и они су дуго били ван земље. Возе добре аутомобиле, познати су и у граду, јесу имали криминални досије, али то је све прошлост. Ако си једном у животу погрешио, то не значи да за сваку глупост која се деси полиција треба да ти куца на врата. У Србији, осим казне за брзу вожњу, немају ниједан прекршај, а медији их представљају као да имају дебео досије у полицији. Које дело, који досије? Не знам стварно одакле то. Јесу лежали у затвору у Шведској, и један и други, али одлежали су своју казну, један 2008, а други 2011. године. И то што су "лежали" нема везе са оваквим гнусним чином. Ми смо финансијски стабилна породица, нама паре нису потребне, посебно на тај начин, да некоме уништиш породицу. Па, шта бих ја својој деци купила од тих пара, шта бих им донела кући? - огорчено каже наша саговорница.

Сличне тврње у јавност је изнела и њихова мајка која живи у Шведској.

- Они чак нису ни познавали ни Горана Џонића, ни породицу Ђокић, ни људе са којима се доводе у везу. Они вредно раде за сваки свој динар и никакве паре им нису биле потребне. Већ четири генерације уназад градиле су ту кућу у Моравцу, њима није био потребан никакав новац. Нису они криви за овај злочин. Њихова је несрећа и велика је штета што живе у том прљавом селу у које су се доселили многи - рекла је мајка.

Она је истакла да је полиција узела све снимке са камере у њиховој кући и да очекује да ће они доказати да њена деца нису крива.

ИЗНОСИТИ САМО ЧИЊЕНИЦЕ

ПЕНЗИОНИСАНИ полицијски инспектор Братислав Тимотијевић каже да мештани Моравца имају право да знају како је убијена породица Ђокић. - Због свега наведеног и свега што смо до сада сазнали у истрази веома је битно да медији наставе даље ово да прате, али баратајући само чињеницама које ће бити релевантне да Горан Џонић или неки други кривац буде осуђен. То је важно и из превентивних разлога. Моравчани и мештани околних села морају тачно да знају шта се десило и ко је шта урадио. Не знамо да ли у околини постоји можда још неки Џонић - рекао је Тимотијевић. - Ово је био захтеван задатак за полицију и драго ми је да су истражитељи све одрадили како треба. Сада још само остаје да се одговори на питања да ли је убица сам све организовао или је имао саизвршиоце.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

 

БОНУС ВИДЕО: Привођење Сузане Џонић у полицијску станицу на испитивање

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)