ОГЛАСИЛА СЕ МАЈКА ОСУМЊИЧЕНИХ ЗА УБИСТВО ЂОКИЋА: Они нису познавали Горана Џонића, а ни породицу

Novosti online

25. 10. 2021. у 11:42

МЕШТАНИ села Моравац су у паничном страху од момента када се догодило ово најкрвавије убиство које из дана у дан тресе Србију.

ОГЛАСИЛА СЕ МАЈКА ОСУМЊИЧЕНИХ ЗА УБИСТВО ЂОКИЋА: Они нису познавали Горана Џонића, а ни породицу

Фото: Фејсбук

Верују се да, како кажу, следе нова хапшења људи који се доводе у везу са монструозним убиством Горана Ђокића (47) Гордане (46) и њихове ћерке Лидије (25).

Мајка ухапшене браће Константина и Костадина Милошевића Милијана видно узнемирена и у стању шока истиче да својим животом може гарантовати да њена деца немају никакве везе са убиством породице Ђокић.

- Они чак нису ни познавали ни Горана Џонића, ни породицу Ђокић, ни људе са којима се доводе у везу - каже нам очајна мајка ухапшене браће и додаје:

- Питајте било кога у Моравцу о мени, мом супругу и деци, и свако ће вам потврдити да никоме зло не бисмо учинили.

Мајка ухапшене браће Милошевић рекла је да они вредно раде за сваки свој динар и да им никакве паре нису биле потребне.

- Већ четири генерације уназад градиле су ову кућу, њима није био потребан никакав новац - рекла је мајка.

Мајка истиче и да је полиција узела све камере са њихове куће те очекује да ће се снимцима доказати да њена деца нису крива.

Иначе, мајка ухапшене браће Милошевић Милијана са својим супругом већ неколико година живи и ради у Стокхолму.

- Нису они криви за овај злочин. Њихова је несрећа и велика је штета што живе у том прљавом селу у које су се доселили многи - рекла је видно потресена Милијана.

Подсетимо, Ђокићи су киднаповани, убијени и спаљени између 26. и 27. септембра, а првоосумњичени је Горан Џонић, њихов рођак из истог села.

Након брзе полицијске акције и прикупљених доказа, Горан Џонић, брат од тетке убијеног Горана Ђокића, постао је главни осумњичени за ово свирепо убиство о чему сведоче бројни докази пронађени током истраге. Горан Џонић је на саслушању у тужилаштву у Нишу у први мах признао да је починио овај злочин, међутим, кроз само пар сати Џонић мења исказ и почиње да говори како није једини учесник ове трагедије, те је уперио прстом на двојицу мушкараца из овог села, а то су браћа Константин и Костадин Милошевић из Моравца, за које нико у селу не верује да су умешани у овај монструозан чин.

Подсетимо, трочлана породица Ђокић, Горан, Гордана и Лидија, убијени су 26. септембра непосредно након поноћи, када су се враћали колима кући из Моравца, где су провели дан код Горанове мајке, до Алексинца где су живели. На том путу, како се сумња, на жутом скутеру пресрео их је управо њихов рођак Горан Џонић. На који тачно начин их је намамио до атара села Моравац, где су потом брутално убијени хицима из пиштоља, а потом су њихова тела запаљена, засада није познато. Након злочина убица је из Ђокићевог сефа који се налазио у аутомобилу однео велику своту новца, а аутомобил и скутер је запалио на другој локацији, у атару села Тешице, како би уништио доказе.

Тела Ђокића пронађена су тек шест дана након злочина и тада је почела опсежна истрага и потрага за убицом. Полиција је присуствовала и сахрани убијених како би пратила да ли се неко чудно понаша с обзиром на то да је одмах било јасно да је у убиству учествовао или га извршио неко из Моравца или околине јер је одлично познавао терен. Овој сахрани присуствовали су и чланови породице Џонић. Оно што у том тренутку нико није очекивао је то да ће двадесет дана касније за злочин бити осумњичен Горанов брат од тетке, са којим је био изузетно близак и у ког је имао велико поверење. У међувремену полиција је пронашла оружје којим су Ђокићи убијени, новац који им је отет, али и бројне друге материјалне доказе.

(Србија данас)

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО: Привођење Сузане Џонић у полицијску станицу на испитивање

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)