ПОЛИЦИЈУ ПРИГУШИВАЧ ДОВЕО ДО УБИЦА: Све више се одмотава клупко у вези са суровом ликвидацијом породице Ђокић

Јелена ЋОСИН

23. 10. 2021. у 11:00

ДО Горана Џонића (59), осумњиченог за убиство свог брата од тетке Горана Ђокића (57), снаје Гордане (56) и братанице Лидије (25), полиција је највероватније дошла захваљујући томе што су га пријавили људи који су му наводно направили пригушивач за пиштољ, а којима је недавно вратио већу количину новца.

ПОЛИЦИЈУ  ПРИГУШИВАЧ ДОВЕО ДО УБИЦА: Све више се одмотава клупко у вези са суровом ликвидацијом породице Ђокић

Заплењени скутер / Горан Џонић / Фото Ј. Ћ.

Истражитељи су у петак у Џонићевом стану у Алексинцу пронашли и пиштољ из ког је, како се сумња, убијено троје Ђокића, а нађен је и скутер, којим се, наводно, довезао до места где их је сачекао.

Након изјаве коју је дао Џонић, ухапшена су четворица мушкараца из Ниша које је он означио као саизвршиоце. Kако незванично сазнајемо, двојица од приведених су браћа Константин и Костадин М. Трећи мушкарац је Марко М. из Житковца, бивши припадник МУП из Београда а четврти је Д.М. из Озрена.

Како се сумња, они су искористили Горана Џонића јер је био близак са породицом Ђокић, тако што су му претили и уцењивали га.

Пензионисани ватрогасац Горан Џонић осумњичен је да је кобне ноћи, 26. септембра, Ђокиће пресрео на жутом скутеру, који је полиција запленила, а како их је намамио до села Моравац, где их је, како се сумња, он усмртио и да ли је имао помагача, показаће истрага.

Дом породице Џонић у Моравцу, као и кућа њиховог млађег сина, која је удаљена километар, а у којој је полиција пронашла закопан новац, у петак су биле под полицијском опсадом. Након претраге дворишта и њива иза куће, полиција је одвела Џонићеву супругу Сузану на саслушање у Алексинац, а потом је у фокус поново дошао воћњак у ком је полиција дан раније пронашла раскопану земљу и већу количину новца. Воћњак и имање са кућом, која је још у изгрдањи, Џонић је купио млађем сину, који ради при војсци, а полиција је "чешљала" сваки педаљ у потрази за новим траговима. Тај део дворишта зарастао је у шибље, а раскопана земља била је обележена полицијском траком, па се претпостављао да је део новца био ту сакривен.

Док предњи део куће гледа ка главној улици, задњи, од око 10 ари, гледа према њивама и налази се уз пут којим је убица вероватно водио Ђокиће да им пресуди. Реч је о неприступачном терену, који са налази на таквој позицији да нико не би могао да примети шта се дешава.

Према незваничним информацијама, пре него што је закопао новац испод шљиве, Џонић га је, наводно, ставио у усисивач. Како сазнајемо, он је на саслушању у полицији дао алиби за период од 26. септембра, али наш саговорник упућен у истрагу каже да је углавном говорио бесмислице и причао неповезано.

- Када су га полицајци питали зашто је копао у воћњаку, он је рекао: "Можда сам копао, а можда и нисам, а можда је и мој син копао?" - испричао је наш извор и додаје да је у једном тренутку Џонић решио да открије где се налази пиштољ.

У једном тренутку, у петак су се у породично двориште аутом довезли Горанов отац Града, мајка Мара и супруга Сузана. Они су само утрчали у кућу и нису желели ништа да коментаришу. Недуго потом дошли су полицајци који су детаљно прегледали кућу и имање, након чега су на информативни разговор одвели Сузану. Горанов отац за наш лист изјавио је раније, док је потрага за Ђокићима још трајала, да је згранут чињеницом да троје људи нестане тек тако и да сумња да су их отели криминалци, не слутећи да је за тај нестанак заправо главни осумњичени његов син.

Новости

Осумњичени и жртве су били веома блиски. Никада нису имали међусобних проблема. Џонић, који има два сина и важи за преког човека, живи само четири куће од породице Ђокић. Два Горана, два брата, посећивала су се на породичним слављима, тако да је њиховим рођацима сада несхватљиво да је Џонић ухапшен.

- Као да је мало смрт њих троје, него сада и ово. Стварно не могу ништа да кажем - рекла нам је кратко Верица Ђокић, снаја покојног Горана, видно сломљена од туге која се надвила над њиховом кућом од тог кобног 26. септембра.

Иначе, Џонић је на сахрани Ђокића био са осталим рођацима и пријатељима, а стајао је иза свештеника који су читали опело, гледајући право у три ковчега. Како се сазнаје и за време потраге за Ђокићима Џонић се појављивао испред Дома културе у селу, одакле је кретала потрага полиције, ватрогасаца и припадника снага безбедности и распитивао се докле су стигли са потрагом и да ли су нешто пронашли.

- Долазио је неколико пута, као случајно пролазећи тим делом села и запиткивао је: Је л' има нешто? Да ли сте нешто нашли?" - кажу мештани. Џонић је приведен у четвртак, а по налогу Вишег јавног тужилатва у Нишу, одређено му је задржавање до 48 сати, током којег ће бити саслушан у тужилаштву.

БИО НА ЛИСТИ СОЦИЈАЛИСТА

Осумњичени за троструко убиство породице Ђокић из Моравца, прошле године био је кандидат на листи Социјалистичке партије Србије (СПС) - Јединствене Србије (ЈС) на локалним изборима у Алексинцу. Вест да је за убиство осумњичен Горанов брат са неверивцом су дочекали и у породици Ђокић, односно мајка Стојанка и снаха Верица, које у петак нису такорећи ни изашле из куће, због бројних медијских екипа.

СИНОВИ НИ НАЛИК ОЦУ

- Родитељи су му радили у иностранству, тамо су и пензију дочекали, у њиховој кући је увек било много новца. Горан је био размажен, навикнут да има пара као блата, и све је у животу завршавао новцем. Имао је увек најбоље мотоцикле и аутомобиле. Није подносио пораз, нити да буде други. Мислим да је то разлог што није волео брата који је постајао све имућнији - кажу Џонићеве комшије и додају да су му синови другачији, нарочито старији, који је такође ватрогасац.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)