УПУЦАО БИВШЕГ ЖАНДАРМА 2017, ПА ПОБЕГАО: Немачке власти изручиле Србији Нишлију Предрага Тодорова званог Пека Картел (27)

Ј. Ћ

19. 10. 2021. у 20:32

ПРЕДРАГ Тодоров (27) из Ниша, звани Пека Kартел, за којим је била расписана међународна потерница због сумње да је 25. августа 2017. у Нишу убио бившег припадника Жандармерије Сашу Михајловића (36), ухапшен је у Немачкој и он је нашим правосудним органима изручен пре два дана. Потерницу за њим је расписао Виши суд у Нишу.

УПУЦАО БИВШЕГ ЖАНДАРМА 2017, ПА ПОБЕГАО: Немачке власти изручиле Србији Нишлију Предрага Тодорова званог Пека Картел (27)

Предраг Тодоров - Пека Картел

Како нам је речено, он ће у среду бити приведен на саслушање код судије за претходни поступак који од њега треба да узме изјаву везану за притвор, који му је одређен док је био у бекству и да одлучи да ли ће раније донето решење остати на снази. Након тога нишко тужилаштво ће по први пут саслушати Тодорова, који је пуне четири године био недоступан.

За њим је била расписана потерница због сумње да је 25. августа 2017. око 4.30 са пет хитаца из пиштоља убио Михајловића испред Тврђавског моста на Кеју Кола српских сестара. До расправе двојице мушкараца дошло је у кафићу, наводно због шамара који је раније Тодоров ударио Михајловићевој девојци.

Михајловић је пришао Тодорову и казао му да нису "решили проблем" због шамарања. Тодоров је тада изашао из кафића, али је послао свог пријатеља да позове Михајловића да и он изађе напоље. Када је бивши жандарм то урадио, Тодоров је испалио један хитац у ваздух, али му је Михајловић одговорио да се не плаши, након чега је он у њега испалио пет хитаца.

Као да је наслутио своју смрт само месец дана пре кобне вечери, на свом фејсбук-профилу објавио је фотографију на којој је наслоњен на мртвачки сандук, а изнад фотографије је написао: "Најбитнији је кров над главом". Овакав његов статус изазвао је лавину коментара пријатеља, а међу њима је и оних који су му рекли да не баксузира. Недуго након тога, догодила се трагедија.

Са друге стране, за Тодоровим постоје разне потернице од којих су неке због кривичних дела извршених у Београду и то због насилничког понашања, недозвољеног држања оружја, трговине утицајем и угрожавања јавног саобраћаја.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)