УЧЕСТВОВАЛИ у УБИСТВУ МИТИЋА? Лисице за Сенада Решовића и Дејана Михајловића из Беливукове групе

Е. Х.

18. 10. 2021. у 21:31

У наставку истраге против криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића, припадници Службе за борбу против организованог криминала (СБПОК) УКП МУП Србије у понедељак су ухапсили Сенада Решовића и Дејана Михајловића. Они су осумњичени да су учествовали у отмици и убиству Николе Митића (33).

УЧЕСТВОВАЛИ у УБИСТВУ МИТИЋА? Лисице за Сенада Решовића и Дејана Михајловића из Беливукове групе

Фото: Нестали Србија

Двојица припадника ове екипе приведена су по налогу Тужилаштва за организовани криминал (ТОК) и против њих ће бити поднета кривична пријава која ће бити саставни део проширења истраге против Беливука и Миљковића. Осим за Митића, ово тужилаштво и оперативци СБПОК припремају доказе и за смрт младића из Ресника Горана Михајловића (22). Решење о проширењу истраге се очекује за неколико дана.

Нестанак Николе Митића пријављен је 10. августа прошле године. Он је тог поподнева изашао из куће да се сретне са сестром, али на заказани састанак никада није стигао. Сигнал Митићевог мобилног телефона последњи пут је регистрован у 17 часова тог дана.

- Митић је био близак са Лазарем Вукићевићем - наводи наш саговорник из истраге. - Беливук, Миљковић и остали су пробали преко Николе да дођу до Лазара, али он није хтео да ода друга. Онда су отели и убили њега. Иначе, њих двојица су била у сукобу и са Николом Вучевићем, Џонијем са Врачара.

О отмици Николе Митића у прво време готово да се није ни знало, јер је јавност брујала о нестанку Горана Величковића Гоксија, недељу дана раније. Он је киднапован и убијен 3. августа готово у исто време.

- Митић је био повезан и са Љубомиром Марковићем Кићом, који је убијен новембра 2019. године - истиче наш саговорник. - Сада се истражује да ли и иза тог убиства стоји Беливукова и Миљковићева криминална група. Са њима је био и Лазар, кога су, такође ликвидирали.

Иначе, према оперативним сазнањима полиције, Митић се сукобио са Вуковићем пошто је овај силовао његову тадашњу девојку. На издржавању казне у Падинакој Скели, упознао се и зближио са Лазаром Вукићевићем, који је робијао због пуцања и рањавања Вушовића. Сукоб са истим човеком их је спојио, али очигледно и одвео у смрт.

Решовић, који се сада терети да је са Михајловићем, учествовао у убиству Николе Митића, био је истакнути члан Беливукове и Миљковићеве криминалне групе. Његова задужења су се односила на обезбеђивање београдских сплавова, чију су "заштиту" преузимали Веља Невоља и његова десна рука Миљковић.

ПРОТИВ Дијане Хркаловић, бивше секретарке МУП Србије, како сазнају "Новости", очекује се, такође, проширење истраге. Она се сада терети да је починила кривично дело трговина утицајем. Сумњичи се да је утицала на достављање доказа против Вељка Беливука, Марка Миљковића и Мирка Којића Које, који су били оптужени за убиство каратисте Властимира Милошевића. Овај злочин је познат као "убиство на шинама".

Наредних дана јавност ће бити обавештена за која се још дела сумњичи Хркаловићева.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)