ПРИКУПЉЕНИ ЧВРСТИ ДОКАЗИ О УБИСТВИМА: Црногорским истражитељима засад није потребна помоћ Србије у истрази против Беливука и Миљковића

Е. В. Н.

21. 08. 2021. у 10:00

ЦРНОГОРСКИ истражитељи нису и засад неће тражити помоћ од српских колега у предмету против Вељка Беливука и чланова његове криминалне групе, осумњичених за убиство Барана Дамира Хоџића и Адиса Спахића, као и отмицу и каснију ликвидацију Милета Радуловића, званог Капетан.

ПРИКУПЉЕНИ ЧВРСТИ ДОКАЗИ О УБИСТВИМА: Црногорским истражитељима засад није потребна помоћ Србије у истрази против Беливука и Миљковића

Полиција је претресла кућу у месту Доњи Црњци, где су наводно ликвидирани Адис Спахић (на слици) и Дамир Хоџић / Фото jasninaputovanja.me

Како "Новости" сазнају, разлог за то је чињеница да су досадашњом истрагом прикупљени чврсти докази о томе на који начин је деловала ова криминална група.

Ипак, засад није познато на који начин ће се обавити саслушање осумњичених Беливука, његовог блиског сарадника Марка Миљковића и Небојше Јанковића, који се налазе у притвору у Београду, због сумње да су извршили низ злочина почињених на територији Србије. Четврти осумњичени Радоје Живковић је у бекству.

- Једна од могућности, која је највероватнија, јесте да специјални тужилац Саша Чађеновић који руководи истрагом, отпутује за Србију и тамо саслуша осумњичене. Одлука о томе биће позната наредних дана, јер је Специјално државно тужилаштво због почињених злочина већ донело наредбу о спровођењу истраге против Беливука као шефа криминалне организације и његових сарадника - објашњава нам извор из истраге.

Тела убијених Барана још нису пронађена, али и поред тога истражитељи имају доказе да су сурово убијени у једној кући у месту Доњи Црнци код Спужа. У петак су новинари "Новости" пронашли кућу, али људи, рођаци осумњиченог Живковића, који у њој живе нису дозволили да се она слика, из страха за своје најближе. Кратко су потврдили да је обављен претрес њихове куће, али да верују да ће налази вештачења потврдити оно у шта верују, да се злочини ниси догодили у њиховом дому као што се то тврди.

Живковић се, како је то саопштено из Специјалног тужилаштва, сумњичи да је обезбедио кућу у којој су доведени и убијени Спахић и Хоџић.

- Осумњичени је прихватио да извршава наредбе и упутства организатора криминалне организације која су му директно дата или пренесена од стране других припадника криминалне организације, да пружа логистичку подршку организаторима и припадницима криминалне организације, обезбеђује стамбене објекте у којима ће се вршити кривична дела због којих је криминална организација и формирана... - саопштено је из Специјалног тужилаштва.

Осим да је обезбедио кућу, тужилаштво Живковића сумњичи и да је ступио у телефонску комуникацију са Хоџићем и Спахићем:

- Користећи претходно стечено поверење, тражио је оштећенима да дођу у насеље Спуж у општини Даниловград у кућу коју је користио, како би се видели. За то време су Беливук, Миљковић и Јанковић нелегално, мимо граничних прелаза ушли су у Црну Гору и дошли до куће Живковића. Тако је 14. октобра 2020. године око 15 часова, по доласку оштећених у кућу Живковића, Беливук одмах убио Хоџића, пуцајући му у главу - саопштено је из Тужилаштва.

НАПАД

ОСУМЊИЧЕНИ Миљковић и Јанковић су, како се тврди, у исто време кад је Беливук напао Хоџића, насрнули на Спахића, везали га, као и Радуловића који је са њима дошао. Спахић је убијен истог дана, док су Радуловића други, засад непознати припадници криминалне организације, одвели на другу локацију и ликвидирали.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)