"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Ластин аутобус који је усмртио троје људи у Смедереву био потпуно исправан

Ј. И.

26. 07. 2021. у 15:32

АУТОБУС Саобраћајног предузећа "Ласта", који је 9. јула усмртио троје људи у Смедереву, био је исправан, док је возач, који је ухапшен због сумње да је крив за несрећу, пуштен из притвора, сазнају "Новости".

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Ластин аутобус који је усмртио троје људи у Смедереву био потпуно исправан

Фото: Ненад Живановић

Вештачењем је утврђено да је "Ластин" аутобус, који је на линији Нова железара - Стара железара, прешао у супротну коловозну траку, и изазвао директан судар са аутомобилом марке "пасат" смедеревских регистарских ознака, био исправан, потврђено нам је у Основном тужилаштву у Смедереву.

То значи да квар на возилу, односно отказивање команди, како се претпостављало, највероватније није узрок тешке саобраћајне несреће у којој су настрадали В. А. (62), М. З. (55) и С. С. (57).

Како је дошло до несреће и због чега је возач аутобуса изгубио контролу и прешао у супротну траку пута, још није установљено истрагом.

У наредним данима, како сазнајемо, уследиће ново вештачење саобраћајне струке. Оно би, како се верује, могло дати одговор на кључно питање о узроку трагедије.

Иначе, возач који је ухапшен након несреће, пуштен је из притвора, јер су престали разлози за његово задржавање, кажу у Основном јавном тужилаштву које води истрагу. Саслушани су сведоци овог догађаја, путници из аутобуса, што је био основ за притвор возачу М. Г. (61).

Подсетимо, до несреће је дошло 9.јула ујутру у Улици Црвене армије у Смедереву када је аутобус, који се враћао из железаре у град, прешао у супротну саобраћајну траку, и практично изгурао "пасат" на тротоар.

На лицу места настрадало је троје људи у аутомобилу, радници железаре ХБИС који су кренули на посао, док је шест особа у аутобусу задобило лаке повреде.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)