ОГЊЕНУ ПРОДУЖЕН ПРИТВОР: Породица и пријатељи тврде да је момак оптужен за убиство Алексе Стојменовића све лабилније

Ј. Ћ.

22. 07. 2021. у 13:24

НАКОН што је Виши суд у Нишу на још тридесет дана продужио притвор Огњену П. (18) из Алексинца, осумњученом да је половином маја у тучи тешко повредио Алексу Стојменовића (25) који је убрзо након тога преминуо, испред нишке Палате правде трећу недељу заредом окупили су се у четвртак његови пријатељи и породица са захтевом да се оптужени брани са слободе.

ОГЊЕНУ ПРОДУЖЕН ПРИТВОР:  Породица и пријатељи тврде да је момак оптужен за убиство Алексе Стојменовића све лабилније

Фото: Ј. Ћосин

- Наш друг није крив, пустите нам друга - поручили су на протест другари.

Из Вишег суда у Нишу потврђују да је 16. јула донета одлука да је притвор продужен за још 30 дана и да је најдуже трајање до 15. августа ове године, па окупљени од надлежних траже да убрзају процес и пронађу правог кривца. Истичу да је осумњичени младић психички све лабилнији и да су забринути за његово здравље.

Пријатељ породице Драган Алексић сматра да услови који су наведени у решењу за притвор више не стоје и сматра да Огњен треба да се брани са слободе.

Свима је на уму да је он већ трећи месец у притвору. Сви услови који су наведени у решењу за притвор више не стоје. Утицај на сведоке не стоји, јер су сведоци саслушани. Утицај на јавно мњење више не стоји, јер је јавно мњење већ упознато. Сматрамо да Огњена треба да пусте да се брани са слободе, јер ток процеса ће ићи и ако он буде на слободи, а у првом реду је његово здравствено стање јер он има само 18 година и никада није био у оваквој ситуацији - наводи Алексић.

Фото: Ј. Ћосин

Огњенова мајка Данијела каже да је њено дете које је већ три месеца у притвору психички све лабилнији и да су сви забринути за његово здравље.

- Овим путем захтевамо да се све ово мало убрза, да се нађе прави кривац, да се не прикрива истина и да се неке ствари које се виде на снимцима камера не гурају у страну. Фали читавих 89 секунди са снимка, и то део где је неко пришао и ударио покојника флашом. Мислим да би се у том делу тачно видело ко је то учинио - каже мајка оптуженог Данијела П.

Алекса је, подсетимо, страдао као гост на прослави рођендана, након само једног ударца остао је без свести, а на њему није било физичких трагова насиља, нити крви.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)