НАСТАВАК ПРОГОНА СРБА СА КОСМЕТА: На Јарињу ухапшен Србољуб Веселиновић (80)

Novosti online

21. 07. 2021. у 12:54

ПРИПАДНИЦИ полиције тзв. Косова ухапсили су данас на административном прелазу Јариње Србољуба Веселиновића (80), интерно расељено лице са Косова, са боравиштем у Крагујевцу, саопштила је Канцеларија за КиМ.

НАСТАВАК ПРОГОНА СРБА СА КОСМЕТА: На Јарињу ухапшен Србољуб Веселиновић (80)

Фото: Архива Новости

Веселиновић, иначе расељено лице из Горњег села код Призрена под оптужбама за наводна имовинско-правна питања, наводи се у саопштењу.

- Јутрос је са синовцем кренуо на Косово и Метохију, али је прво задржан на Јарињу, а потом и спроведен у Приштину, где треба да буде саслушан пред тужиоцем. Канцеларија за Косово и Метохију одмах је обезбедила браниоца Веселиновићу, а ургираће поводом његовог случаја и пред свим релевантним међународним чиниоцима - поручили су из Канцеларије.

Како додају, На делу је наставак прогона и одмазде према Србима са Косова, "које хапсе без икаквог правног основа, под лажним оптужбама и намештеним сведочењима".

- Са тим у вези је и данашња пресуда Ристу Јовановићу који је осуђен на срамну казну од шест месеци затвора, само зато што се успротивио противправном претресању и малтретирању монахиње на Газиместану и показао наклоност према Србима и Србији. Сада је јасно због чега Аљбин Курти у Бриселу није желео да се сагласи са предлогом ЕУ да се обе стране уздрже од акција које би могле да изазову дестабилизацију на терену - поручују из Канцеларије за КиМ.

По оцени Канцеларије, све што Приштина ради, ради са намером да изазове дестабилизацију на простору Косова и Метохије.

- О томе говори и пораст броја тешких инцидената на простору покрајине, а хапшење Веселиновића, уз срамну пресуду Јовановићу, најсликовитије су сведочење са каквим се прогоном и одмаздом сусрећу Срби на КиМ, или они који су наклоњени Србији - закључено је у саопштењу.

(Косово онлајн)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)