ЈОШ 30 ДАНА У ПРИТВОРУ: Истрага против надрилекарке Олгице Маркановић, осумњичене за тешко дело против здравља људи

Н. Б.

01. 07. 2021. у 20:18

ПРВИ основни суд у Београду продужио је за још 30 дана притвор Олгици Маркановић, осумњиченој за тешко дело против здравља људи, односно да је изводила медицинске захвате за које нема лиценцу.

ЈОШ 30 ДАНА У ПРИТВОРУ: Истрага против надрилекарке Олгице Маркановић, осумњичене за тешко дело против здравља људи

Фото: Инстаграм

Притвор јој је продужен због опасности од бекства, постојања особитих околности које указују да би боравком на слободи могла да утиче на сведоке, као и да би у кратком року могла да понови кривично дело.

Она је ухапшена 1. јуна, а на терет јој се ставља да је од априла прошле до половине јануара ове године, у нерегистрованом Медицинско-естетском центру Tayas пружала и изводила медицинске естетске захвате над пацијентима (спаљивање хрскавице носа, спаљивање младежа и ожиљака, спаљивање капака) и усмено преписивала лекове, што је све за последицу имало тешко нарушавање здравља 11 пацијената. У томе јој је, како се тврди, помагала Ј. Т., која јој је, наводно, омогућила простор, примала пацијенте и давала им консултације.

На саслушању у Првом тужилаштву, Маркановићева је тврдила да није крива:

- Никада се нисам представљала као стручњак из области медицине. Све услуге, које сам пружала пацијентима, биле су козметичке природе. Третмане пацијентима сам пружала уређајем "плазма пена", који не представља медицинско средство, већ козметичко, а поседујем и сертификат за његову употребу.

ОДБРАНА

МАРКАНОВИЋЕВА је у својој одбрани навела и да претпоставља да су здравствени проблеми код оштећених пацијената могли да настану уколико се нису придржавали стриктног упутства за адекватан опоравак. Рецимо, коришћењем соларијума или ако су се излагали сунцу пре него што се кожа опоравила.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)