СРПСКИ ПЛАЋЕНИК ШОКИРАО СУДИЈУ: Играо казачок, намамио Египћанина и јулу добија оптужницу

Novosti online

22. 06. 2021. у 09:53

ЛАЖНИ Рус, кокаин у џепу жртве, лажни послови у грађевинарству.

СРПСКИ ПЛАЋЕНИК ШОКИРАО СУДИЈУ: Играо казачок, намамио Египћанина и јулу добија оптужницу

Фото: Принтсцреен

Ови детаљи испливали су на суђењу Србину Александру Стојановићу (42), који је ухапшен на Малти јер је за 5.000 евра убио Египћанина Валида Салаха Абдел Моталеба Мохамеда 2018. године. Тело локалног наркодилера пронађено је на напуштеном пољу 15. јануара у месту Гарб, на острву Гозо.

Пред судијом Донателом Димехом сведочили су Теренс Замит, колега убијеног Египћанина, и полицијски инспектор Бернард Спитер.

Замит је сведочио да никада није помислио да је Валид у невољи и да је, последње што је учинио пред смрт, био одлазак у продавницу где је купио пиво.

- Познавао сам га отприлике 18 месеци. Неких осам месеци пре убиства, запослили смо се заједно и обоје смо били задовољни. Радио је као гипсар. Нисам се дружио с њим. Били смо колеге са посла, али никада нисам стекао утисак да је у било каквој невољи - рекао је Замит суду.

Онда је објаснио је да је Египћанин последњи дан живота провео с њим. Негде у време ручка, Валид је у друштву две ћерке отишао да се састане са клијентом. Тај клијент му је дуговао новац. Док су чекали у реду да се укрцају на трајект за Гозо, Валид је показао на сиви БМВ и рекао му: "То је Рус из кога сам ти причао". Тај Рус био је Стојановић.

- Рус га је често позивао на мобилни телефон са приватног броја и разговарали су на енглеском. Валид ми је касније објаснио да му је Рус увек обећавао да ће му дати пуно посла у грађевинарству. Касније смо Египћанин и ја отишли у стан и пили пиво – објаснио је сведок.

Египћанину је око 23 сата зазвонио мобилни. Био је то "Рус".

- Рекао ми је да га је звао Рус и отишао је да се нађе са њим. Био је нормалан, није био узнемирен. Назвао сам га 30 минута касније, јер смо морали да радимо следећег јутра, али никад га више нисам видео - рекао је Замит.

Полицијски инспектор Спитер је на почетку саопштио да је Валид добро познат јер је био пет месеци у затвору због насиља у породици. Рекао је и да је познат полицији по кривичним пријавама због трговине дрогом.

- У џепу жртве смо пронашли врећицу кокаин. После хапшење Стојановића је негирао било какву умешаност у убиство – навео је полицајац.

Малтешки суд је одмах после саслушања саопштио да је приказано довољно доказа против Стојановића, против кога се сада може подићи оптужница. Рок је јул месец.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)