УИГРАНИ ТИМ ЗА МАЛВЕРЗАЦИЈЕ: Детаљи хапшења у Ресавици - човек Вука Јеремића у џеп ставио милионе (ФОТО)

Новости онлине

16. 06. 2021. у 12:30

ПРИПАДНИЦИ Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције УКП-а, у сарадњи са Безбедносно-информативном агенцијом, по налогу Тужилаштва за организовани криминал ухапсили су три особе које су малверзацијама у вези са уговарањем куповине возила и радних машина оштетиле Јавно предузеће за подземну експлоатацију угља "Ресавица" за око 40 милиона динара.

УИГРАНИ ТИМ ЗА МАЛВЕРЗАЦИЈЕ: Детаљи хапшења у Ресавици - човек Вука Јеремића у џеп ставио милионе (ФОТО)

Фото: МУП

Ухапшен је Зоран Вучковић, одговорно лице „Империа компани А3 плус“ ДОО из Београда који се терети за кривично дело прање новца. Зоран Вучковић је члан Народне странке Вука Јеремића и био је финансијер Јеремићеве странке на последњим изборима.

Због постојања основа сумње да су учинили кривично дело злоупотреба положаја ухапшени су и Марко Вуковић (1984), одговорно лице Јавног предузећа за подземну екслоатацију угља "Ресавица",  и Владимир Перовић (1984) одговорно лице предузећа „Рембас транс“ ДОО Ресавица.

Зоран Вучковић је извлачењем средстава из ЈП ПЕУ "Ресавица" наводно прибавио имовинску корист у износу од око 58.000.000 динара. Сумња се да је "сарадња" Вучковића са руководиоцима ЈП ПЕУ „Ресавица“ постојала и раније.

Модалитет додељивања послова Зорану Вучковићу, подразумевао је расписивање тендера од стране ЈП ПЕУ „Ресавица“ и њених ћерки фирми „Рембас транс“, на чијем је челу био Бобан Бранковић из Деспотовца (познаник Зорана Вучковића, а који је такође ухапшен) и „Ђула“ д.о.о., ради набавке основних средстава за рад и пружање услуга, за шта су фирме Зорана Вучковића, као компензацију преузимале угаљ, уз прецењивање вредности услуга и цене средстава, и уз приоритетно преузимање већих количина угља  по повлашћеним ценама (од чије продаје је касније остваривао значајну корист).

Зоран Вучковић је био директор ДСС-а, онда је напустио ту позицију и почео је да води председничку кампању Вука Јеремића.

Занимљиво је да је Народна странка, коју је финансирао управо Вучковић, почетком 2021. године објавила "рат корупцији", фокусирајући се на наводно "преливање новца из буџета у приватне џепове".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)