ИЗА РЕШЕТАКА 30 ДАНА: Тројици осумњичених за нелегалну трговину дрогом одређен притвор

Љ. П.

15. 06. 2021. у 09:04

ТРОЈИЦИ осумњичених за нелегалну производњу и стављање у промет дроге, делујући у групи, после саслушања у Вишем јавном тужилаштву у Сомбору, решењем судије за претходни поступак је одређен притвор до 30 дана.

ИЗА РЕШЕТАКА 30 ДАНА: Тројици осумњичених за нелегалну трговину дрогом одређен притвор

Фото: Депозит

 У притвору су Д. К. (39) из Врбаса, А. Ш. (31) и О. В. (46), обојица из Бачког Градишта.

Ова мера им је, како је за „Новости“ изјавила Манела Оперта Подунавац, портпарол Вишег суда у Сомбору, одређена због постојања особитих околности које указују да би пборавком на слободи сва тројица осумњичених могли ометати поступак утицањем на П.Д., којег је потребно саслушати у својству сведока, као и због опасности да би боравком на слободи, у кратком временском периоду могли да понове кривично дело за које се сумњиче.

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе криминалистичке полиције, у сарадњи са Безбедносно-информативном агенцијом, полицијским управама Сомбор и Нови Сад и Жандармеријом, запленили су око 20 килограма амфетамина, 10 килограма марихуане, два литра амфетаминског уља, девет килограма смесе за увећање количине опојне дроге и том приликом ухапсили три особе.

Полиција је, како је саопштио МУП, приликом претреса возила марке „пежо“ којим је управљао А. Ш. док је сувозач био Д. К. пронашла око 11,5 килограма дроге из групе амфетамина - спид.

У другом возилу марке „ланчиа“ којим је управљао О.В. пронађено је око два килограма спида, око килограм марихуане и око пет килограма смесе за увећање количине опојне дроге.

Приликом претреса куће О. В. у Бачком Градишту, полиција је пронашла још око 6,5 килограма спидa, око девет килограма марихуане, два литра амфетаминског уља, четири килограма смесе за увећање дроге, као и пет литара метил алкохола.

Како се сумња, они су од амфетаминског уља, метил алкохола и других супстанци производили амфетамин.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)