САВА "ХИРУРГ" СЕ КРИО ПО СЕЛИМА СА МАЈКОМ: Детаљи потере и хапшења масера који је унаказио жене у својој илегалној ординацији (ФОТО)

Н. Б.

25. 05. 2021. у 07:53

САВА Кнежевић (23) из Батајнице, по занимању масер, који се лажно представљао као пластичних хирург и који је обављао операције у илегалној ординацији на Теразијама, у центру Београда, ухапшен је јуче.

САВА ХИРУРГ СЕ КРИО ПО СЕЛИМА СА МАЈКОМ: Детаљи потере и хапшења масера који је унаказио жене у својој илегалној ординацији (ФОТО)

Архива

Он се сумњичи да је починио кривична дела неовлашћено бављење одређеном делатношћу и тешко дело против здравља људи. Лисице на руке стављене су и његовој мајци Данијели (49), цвећарки по професији, којој се на терет ставља да му је у свему помагала. Они ће уз кривичну пријаву данас бити приведени на саслушање у Прво основно тужилаштво.

Случај сина и мајке већ неколико недеља уназад заокупља пажњу јавности и то након што је неколико пацијената јавно проговорило шта су доживели након третмана које су обављали код Кнежевића. Из ординације су, како су навели, излазили са ожиљцима, опекотинама, траумама, а некима је, наводно, био угрожен и живот.

Сави и Данијели се од момента када су кренуле приче о ономе што су радили изгубио сваки траг. Према незваничним информацијама, они су се скривали по селима код Старе Пазове и Руме. Протеклог викенда су, како сазнајемо дошли у своју породичну кућу у Батајници, а Сава је ухапшен у својој ординацији.

Фото: Printskrin Instagram

Према саопштењу из Првог тужилаштва, које води истрагу у овом случају, Сави се на терет ставља да се у нерегистрованој ординацацији Dr Sauvage у Улици Теразије 6, од 2. јануара прошле, до 8. априла ове године бавио делатношћу без одговарајуће стручне спреме и лиценце.

- Осумњичени је пружао медицинске услуге и изводио медицинске захвате над пацијентима, прикривајући од њих, чињеницу да за то није стручно оспособљен - наводе из Тужилаштва. - Након интервенција је оштећенима издавао медицинске извештаје са прописаном терапијом, без печата и са лажним бројем лиценце, за договорену накнаду, што је за последицу имало тешко нарушавање здравља засада пет оштећених особа, а у свему му је помагала мајка. Она је, сумња се, примала пацијенте којима треба да се пруже медицинске услуге и одраде медицински захвати, које је наплаћивала.

Из Тужилаштва напомињу да ће у даљем току истраге испитати оштећене и евентуалне сведоке. Такође биће прибављена и медицинска документација, по потреби ће се наложити вештачења и извести други докази, након чега ће бити донета одлука о даљем поступању.

ПРЕДАВАЊА У ТИРАНИ

ТОКОМ 2017, када је имао свега 19 година, Кнежевић је држао предавања докторима на клиници La clinique de Paris у Тирани. На интернет страници ове клинике освануо је снимак на коме се осумњичени хвали врхунским третманима које ради. На једном од видео-снимака види се како са иглом у руци на девојкама врши естетске третмане за које није обучен.

- Први смо у Албанији који нудимо третмане за матичне ћелије и регенеративну медицину. Говорим о замени хормона, матичним ћелијама, естетској медицини, исхрани и медицини живота - каже Сава на снимку.

РЕКЛАМЕ

ПРЕМА незваничним информацијама, Кнежевић је завршио само прву годину стоматологије. Велики број оперисаних добио је после интервенција ожиљке, опекотине и рупе на разним деловима тела одакле им је вађено сало и пребацивано у груди или усне. Овај надрилекар се несметано рекламирао и појављивао се на изборима за мис, а рекламирале су га и познате личности, од којих је, како "Новости" сазнају, некима нудио спонзорства.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)