ЗНАО ДА МУ СЕ СПРЕМА ЛИКВИДАЦИЈА: Почело суђење Синиши Шакићу за убиство Славише Ћулума

О.Матавуљ

24. 05. 2021. у 16:34

Славиша Ћулум, који је из заседе убијен 15. маја прошле године, пре изласка из затвора у Фочи сазнао је да му се у Бањалуци спрема ликвидација.

ЗНАО ДА МУ СЕ СПРЕМА ЛИКВИДАЦИЈА: Почело суђење Синиши Шакићу за убиство Славише Ћулума

Фото : МУП

То је у Окружном суду у Бањалуци испричала Славишина мајка Славица Малетић на суђењу Синиши Шакићу Кинезу оптуженом да је, заједно с НН особом, испланирао и извршио злочин.

- Убиство су спремали Синиша Шакић и Јован Јошило, који су браћа по злу. Неки момак је, приликом посете затвору, Славиши рекао да је био на слави на којој се то причало. Ту је био Јошило кога су питали да ли се плаши Славишиног изласка из затвора, а он је одговорио: ”Што би се бојао, могу некога платити да га ликвидира” - рекла је Малетићева, којој је 2010. године убијен и млађи син Недељко Ћулум.

У тој пуцњави је учествовао прозвани Јошило, који је ослобођен кривице јер је пуцао у нужној одбрани, док су Славиша, Дејан Костић и Дејан Чајић осуђени за покушај Јошиловог убиста.

Малетићева тврди да је неко долазио Славиши да пита колико новца тражи да не освети Недељково убиство.

- Новац је нудио Јошило, а Славиша је одговорио да му брат није на продају. Њега је Недељкова смрт сломила. Говорио је да би му драже било да је убијен он - тврди Малетићева.

Она каже да се Славиша у затвору променио, да се окренуо вери и молитви, те да је желео да се посвети свом и Недељковом сину.

- Говорио је да, по изласку из затвора, никог неће дирати. Био је свестан да Недељка ништа неће вратити, чак и ако их све побијемо - рекла је Малетићева.

Испричала је своја сазнања о сукобу између Славише и оптуженог Шакића, који су раније били пријатељи. Међутим, узрок сукоба није знала, сем да је Славиша у тим обрачунима рањен.

- Славиша је очекивао напад, али не такав. Кукавички, с леђа. То је јадно и бедно! Нека се стиде. Моју децу ништа не може вратити. Тражим најстрожије кажњавање оптуженог - рекла је Малетићева.

Говорећи о дану Славишиног убиства, присетила се да су заједно доручковали и он је ”голфом 6” кренуо на братов гроб, а касније су се требали наћи код Славишине полусестре.

- Знао је да је угрожен и избегавао да се неко с њим вози. Након што је отишао путем чула сам пуцњаву, али на то нисам обратила пажњу. Нешто касније сам кренула путем и наишла на његов изрешетани ”голф”. Славиша је непомично седео - кроз сузе је говорила Славица, наводећи да је назвала полицију и да су наишле комшије које јој нису дале да прилази говорећи да је Славиша мртав.

Фото : МУП

Сличан исказ је дао и њен супруг, Славишин очух Бранислав Малетић, наводећи да је њене синове отхранио као своје.

- Славиша се у затвору поправио и то након што је схватио да му ништа неће вратити брата. Али је имао предосећај да ће му се нешто догодити. Говорио је да ће га рафалом негде сасећи, да ли сутра, за месец, годину... Знао је рећи да има две опције: Да се врати у Фочу или да га нађу као џукелу у каналу. Изабрао је ово друго - рекао је Бранислав Малетић.

Широк круг непријатеља

Жељко Савковић, који се пре смрти дружио са Славишом, испричао је да је убијени имао шири круг непријатеља и да је, из безбедности, носао пиштољ.

- Бојао се да ће Јошило или Шакић пуцати на њега, али не с намером, већ из страха ако се негде сретну - рекао је Савковић, наводећи да је Ћулум планирао да иде у Француску да се бави криминалом, односно дрогом и разбојништвима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)