АПОКАЛИПТИЧНЕ СЦЕНЕ У ТУРСКОЈ: Вода носи аутомобиле и кампове за смештај (ФОТО)

Novosti online

16. 03. 2023. у 08:26

У ДВЕ турске провинције које су разорене прошломесечним катастрофалним земљотресом, поплаве изазване обилним кишама однеле су 14 људских живота и додатно повећале беду и страдање хиљада људи који су после земљотреса остали без крова над главом, саопштили су данас турски званичници.

АПОКАЛИПТИЧНЕ СЦЕНЕ У ТУРСКОЈ: Вода носи аутомобиле и кампове за смештај (ФОТО)

Фото: АП

Министар унутрашњих послова Сулејман Сојлу потврдио је да спасилачки тимови и даље трагају за пет особа које се воде као нестале на три поплављене локације, преноси АП.

Обилне поплаве претвориле су улице градова у провинцијама Адијаман и Санлиурфа у бујичне реке које носе аутомобиле, плаве куће и кампове за привремени смештај жртава земљотреса.

Најмање 12 људи је страдало у Санлиурфи, међу њима и пет држављана Сирије чија су тела пронађена у поплављеном подрумском стану и још две особе које су живот изгубиле у комбију заробљеном испод надвожњака.

У Адијаману су се удавиле две особе чију је контејнерску кућу однела бујица, а неколико људи је евакуисано из кампова са шаторима за преживеле жртве земљотреса. Евакуисани су и пацијенти одељења интензивне неге болнице у Санлиурфи, пренели су локални медији наводећи да су неконтролисане, снажне бујице изазвале урушавање на делу реагионалног ауто-пута. Турска агенција за управљање катастрофама саопштила је да је више од 10 професионалних ронилаца укључено у спасилачке напоре у две угрожене провинције.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

НОВА ЦЕНА ХЛЕБА ОД ПЕТКА: Биће још јефтинији - ево колико ће коштати Сава