ЈЕЛЕНА КУПИЛА НАЈСКУПЉУ ВИКЕНДИЦУ У СРБИЈИ: Ево колико је платила и како изгледа (ФОТО/ВИДЕО)

З. Р.

20. 01. 2021. у 12:59

НАЈСКУПЉА кућа која је продата у последњем кварталу прошле године у Србији је викендица у Сопоту.

ЈЕЛЕНА КУПИЛА НАЈСКУПЉУ ВИКЕНДИЦУ У СРБИЈИ: Ево колико је платила и како изгледа (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: AP Photo/Darko Vojinovic

Налази се у селу Рогача на планини Космај и плаћена је три милиона евра. У извештају Републичког геодетског завода о промету некретнина за последње тромесечје 2020. наведено је да овај комплекс чине две викендице, три помоћне зграде, базен и четири парцеле. Купопродаја је реализована 28. децембра прошле године. Медији су писали да је ову вилу Елене Карић купила Јелена Ђоковић, Новакова супруга.

У Улици хероја Милана Тепића на Савском венцу у Београду налази се најскупља некретнина продата у граду. Власник је првог дана октобра за њу платио 1.850.000 евра. Уз ову вилу добио је и три помоћна објекта, базен и гаражу. У извештају Републичког геодетског завода о промету некретнина за последње тромесечје 2020. наведено је да је чак 13 најскупљих станова продато у Београду на води. Најскупљи квадрат стана плаћен је 8.754 евра, а за исти стан је дато и највише новца - 1.426.888 евра.

Највише плаћен квадрат старе градње је плаћен у Улици краља Петра у општини Стари град, 4.452 евра, док је највише новца за стан у староградњи издвојено за некретнину у Француској улици, за који је плаћено 400.000 евра. И најскупљи квадрат пословног простора продат је у Старом граду, најскупљи квадрат гаражног простора у новоградњи у комплексу Нови Дорћол, а у староградњи у Голсвордијевој улици у општини Врачар.

Фото: Гоогле мапс

Према извештају РГЗ, укупан обим новчаних средстава на тржишту некретнина износио је више од 1,3 милијарде евра при чему се 54 одсто новца односило на промет станова, а месечно је забележено око 4.000 купопродаја. Продато је укупно 2.000 стамбених објеката, што у поређењу са истим кварталом пре годину дана, представља повећање од 21,7 одсто.

Опао је промет викендица у односу на трећи квартал 2020. и то за 29,5 одсто али је продаја викендица у односу на четврто тромесечје 2019. била већа за 42,1 проценат.

Што се пољопривредног земљишта тиче месечно је бележено око 2.200 купопродаја, док је код грађевинског земљишта било око 2.600 купопродаја.

Током четвртог квартала су јавни бележници и основни судови Републичком геодетском заводу доставили 44.742 уговора, а број регистрованих уговора о промету био је већи за 2.996 у односу на исти квартал 2019. године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

САУЧЕШЋЕ ПОРОДИЦАМА, ИЗДРЖИТЕ Познати потресени масакром на Цетињу - бројне објаве на мрежама, отказани наступи