МИНИСТАР МАЛИ: Србија има највећу стопу раста БДП у Европи

Танјуг

17. 07. 2020. у 09:41

МИНИСТАР финансија Синиша Мали је данас, поводом најновијих података Европске комисије да је Србија остварила раст БДП-а од пет одсто у првом кварталу ове године, оценио да је то сјајна вест за нашу земљу која, истакао је, први пут у историји има стопу раста која је убедљиво највећа не само у региону, него у целој Европи.

МИНИСТАР МАЛИ: Србија има највећу стопу раста БДП у Европи

К.Михајловић

Гостујући на телевизији Пинк, подсетио је да је у последњем кварталу прошле године стопа раста наше економије била 6,2 одсто и додао да је то показатељ одговорне економске политике коју води садашња власт.

Навео је да је Србија 2013, 2014. године била скоро пред банкротом, али да је председник Александар Вучић, док је још био председник владе, покренуо тешке мере фискалне консолидације.

"Рекли смо пролазимо кроз фискалну консолидацију, штедећемо сваки динар, улагаћемо у праве ствари, променићемо имиџ Србије и имати високе стопе расте", рекао је Мали и додао да последњи квартал прошле године и први квартал ове године управо показују колико је та политика била и одговорна и исправна.

Додао је да је питање како ћемо до краја године, али да показатељи и прогнозе свих међународних организација говоре у прилог томе да ће Србија до краја године задржати најбољи резултат у Европи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ГЛОГОВАЦ САХРАЊЕН БЕЗ КРСТА: Глумчев отац је остао без речи - болна исповест родитеља