ОГРОМНО ИНТЕРЕСОВАЊЕ ЗА СРПСКЕ ЖЕЛЕЗНИЦЕ: Кинески представници обишли погоне фабрика "Гоша" и "Желвоз" (ФОТО)

Novosti online

19. 06. 2024. у 16:54

ПРЕДСТАВНИЦИ највећег кинеског произвођача и ремонтера вагона, из фирме ЦРЦЦ, обишла је јуче фарбике шинских возила "Гоша" и "Желвоз".

ОГРОМНО ИНТЕРЕСОВАЊЕ ЗА СРПСКЕ ЖЕЛЕЗНИЦЕ: Кинески представници обишли погоне фабрика Гоша и Желвоз (ФОТО)

Фото: Желвоз

Представници ове фирме су прво обишли погоне "Гоше". Највеће интересовање било за производни програм фабрике шинских возила, њене опремљености машинама, опремом, инфарструктуром, системима за производњу, кадровским потенцијалом и технолошким процесом који се изводи у "Гоши" приликом производње нових теретних вагона као и приликом ремонта путничких вагона.

Кинески представници препознали су дугу традицију "Гоше" у овој области, а у прилог томе сведочи и чињеница да је ово трећа посета представника кинеске компаније ЦРЦЦ, где су исказали озбиљне намере да дође до неког вида кооперације и сарадње између ове две фирне.

Фото: Желвоз/Гоша

Иначе, поменути представници ЦРЦЦ су специјализовани за производњу и ремонт теретних вагона, а главни циљ им је сарадња са неком домаћом српском фабриком у Европи ради омогућавања пласирања њихових производа на европско тржиште.

Поред фирме "Гоша", представници кинеске фирме посетили су и фабрику "Желвоз", а како истиче њен генерални директор Светозар Бугарин, интересовање кинеских компанија нарочито је порасло након посете председника Сија Београду.

Фото: Желвоз

- Ово је настало као резултат посете кинескоог председника Си Ђинпинга где су кинеске фирме које се баве одређеним врстама бизниса, првенствено инфраструктурним и производњом и ремонтом вагона добили отворену опцију за сарадњом са српским фирмама. Кинеска делегација је осетила "Желвоз" где су обишли све погоне компаније и били видно заинтересовани за наше могућности у технолошки процес, али овај пут на страни ремонта вагона. Посебно их је интересовао путнички програм, а нарочиту пажњу им је привукао процес ремонта електирчних возила, односно електромоторних возова - каже Бугарин и додаје да су се кинески представници уверили да је "Желвоз" потпуно опремељен за ремонт и реконструкцију свих типова железничких возила укључујући и теретне вагоне и специјална возила.

- Посебна заинтересованост била је око ремонта специјалних воза "зато што је то специфично и подразумева одређене не само машинске капацитете него и интелектуалне односно квалификоване људе који могу да изврше одређене реконструкције према захтевима купаца" - објашњава он.

Фото: Желвоз/Гоша

Он такође наводи да фирма "Желвоз" жели да има стартешког партнера који би могао да повећа производне могућности и "Желвоза" и "Гоше" и да доведе нове технологије у процесу производње и ремонта и теретних и путничких вагона.

Фото: Желвоз/Гоша

Након посете, која се завршила на обострано задовољство, кинески представници су обећали да ово није само један корак већ озбиљна акција која ће у наредном периоду довести до сарадње.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЗАСТРАШУЈУЋЕ УПОЗОРЕЊЕ ИЗ АМЕРИКЕ: Избиће велики рат, сукоб је неизбежан - биће укључени САД и Русија?

ЗАСТРАШУЈУЋЕ УПОЗОРЕЊЕ ИЗ АМЕРИКЕ: Избиће велики рат, сукоб је неизбежан - биће укључени САД и Русија?

НА БЛИСКОМ истоку ће избити велики рат између Израела, Хезболаха и Ирана, који би могао да укључи чак и Русију, рекао је главни уредник Форбса Стив Форбс.

24. 07. 2024. у 07:00

МУЖА ИСПОЛИВАЛА КЉУЧАЛОМ ВОДОМ: Умро у најгорим мукама - када се открило зашто, људи тражили њено ослобађање

МУЖА ИСПОЛИВАЛА КЉУЧАЛОМ ВОДОМ: Умро у најгорим мукама - када се открило зашто, људи тражили њено ослобађање

ИМЕ Коринe Смит многи повезују са женом која је одлучила да свесно жртвује себе због терора који су преживела њена деца, други је ипак зову бескомпромисном убицом.

22. 07. 2024. у 17:39

Коментари (0)

ЕГЗОТИЧНА ПОНУДА НА АФРИЧКОМ МЕДИТЕРАНУ: Ово не смете пропустити - цене никад ниже!