ФРУШКОГОРСКИ КОРИДОР ПРЕПОРОДИЋЕ СРЕМ: Премијер Вучевић и министар Весић у обиласку радова на тунелу Иришки венац (ФОТО)

Novosti online

15. 06. 2024. у 13:10

ПРЕДСЕДНИК Владе Републике Србије Милош Вучевић изјавио је данас, приликом обиласка радова на тунелу Иришки венац, да ће пројекат Фрушкогорског коридора препородити Срем.

ФРУШКОГОРСКИ КОРИДОР ПРЕПОРОДИЋЕ СРЕМ: Премијер Вучевић и министар Весић у обиласку радова на тунелу Иришки венац (ФОТО)

Фото: Влада Србије

- Динамика се прати и радови иду како треба. О безбедности се води рачуна о сваком детаљу. Посебно ме обрадовало што смо убрзали пробијање тунела, треба нам четири месеца за нешто за шта је раније требало девет. Овај тунел доноси конкретно заштиту Националног парка Фрушка гора, неће се ићи кроз парк и неће бити емисије штетних гасова. Велика ствар за Ириг и Срем, коридор ће га препородити - истакао је Вучевић, који је радове обишао заједно са министром грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Гораном Весићем.

Весић је навео да је тунел Иришки венац дуг 3,5 километра и да ће бити најдужи у Србији.

- Урађено је 52 одсто. До септембра 2026. биће завршен коридор осим радова на Булевару Европе. Колико ће ово значити људима који живе овде, показује чињеница да ће овај тунел променити начин живота. Ово је доказ како заједно можемо да урадимо велике ствари - рекао је Весић.

Амбасадор Кине у Србији Ли Минг захвалио се премијеру Вучевићу и министру Весићу на ангажованости око пројекта.

- Задовољан сам и што Србија напредује по питању инфраструктуре. Верујем да уз помоћ премијера и свих нас, можемо да завршимо коридор у датом року. Ово ће бити најдужи тунел у целој Србији - навео је Ли Минг.

Обиласку тунела присуствовали су и директор Коридора Србије Александар Антић и градоначелник Новог Сада Милан Ђурић.

БОНУС ВИДЕО - НИЧЕ ИЗ ДУНАВА: Пети новосадски мост, део Фрушкогорског коридора, гради се пуном паром

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МУЖА ИСПОЛИВАЛА КЉУЧАЛОМ ВОДОМ: Умро у најгорим мукама - када се открило зашто, људи тражили њено ослобађање

МУЖА ИСПОЛИВАЛА КЉУЧАЛОМ ВОДОМ: Умро у најгорим мукама - када се открило зашто, људи тражили њено ослобађање

ИМЕ Коринe Смит многи повезују са женом која је одлучила да свесно жртвује себе због терора који су преживела њена деца, други је ипак зову бескомпромисном убицом.

22. 07. 2024. у 17:39

Коментари (0)

Јединствени Египатски Малдиви - Никада повољније!