ОГРАНИЧЕНЕ ЦЕНЕ ГОРИВА И ХЛЕБА: Влада Србије донела нову Уредбу

Танјуг

23. 11. 2023. у 19:34

ВЛАДА СРБИЈе усвојила је на данашњој седници Уредбу о обавезној производњи и промету хлеба од брашна „Т-500“, која има за циљ заштиту тржишта и спречавања деформација у формирању цена ове робе, од изузетног значаја за снадбевања потрошача, а нарочитно нижих социјалних категорија, наводи се у саопштењу.

ОГРАНИЧЕНЕ ЦЕНЕ ГОРИВА И ХЛЕБА: Влада Србије донела нову Уредбу

Фото А. Станковић

Уредбом је прописана максимална малопродајна цена за хлеб од брашна „Т-500“ у износу од 54,00 динара, односно произвођачка цена од 46,31 динара. Такође, одређено је и да укупна стопа марже која се обрачунава на нето фактурну цену не сме бити већа од шест одсто.

-Ограничавање цене овог производа, на овај начин, неће се одразити на трговце хлебом, с обзиром на то да су марже остале на истом нивоу, док ће, с друге стране, имати позитиван утицај на потрошаче, саопштено је из Владе.

У циљу спречавања већих поремећаја и очувања животног стандарда становништва, а имајући у виду да је тржиште и даље нестабилно, Влада Србије ограничила је цене деривата нафте до 31. децембра 2023. године, додаје се у саопштењу.

БОНУС ВИДЕО - РУСКА ПАЦИФИЧКА ФЛОТА: Извођење вежбе одбране Северног морског пута

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЈЕЗИВА СУДБИНА СРБИНА КОЈИ ЈЕ ПОГИНУО У АМЕРИЦИ: Последњи Гојков лет пред полагање за лиценцу завршио се трагично

ЈЕЗИВА СУДБИНА СРБИНА КОЈИ ЈЕ ПОГИНУО У АМЕРИЦИ: Последњи Гојков лет пред полагање за лиценцу завршио се трагично

ГОЈКО Дамјанић (58), који је трагично изгубио живот у авионској несрећи у округу Палм Бич, био је омиљен међу Србима који су живели на Флориди, а ова трагедија дубоко је потресла и шокирала све наше сународнике који живе преко океана.

12. 07. 2024. у 14:32

Коментари (0)

БРУКА И СРАМОТА! Ово су хиљаде навијача на Вимблдону урадиле Новаку Ђоковићу након што их је прозвао за бахатост