ПОЗИВ НАЦИОНАЛНЕ СЛУЖБЕ ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ: "Моја прва плата" за 10.000 младих

Б.Б.

10. 10. 2023. у 10:38

НАЦИОНАЛНА служба за запошљавање расписала је Јавни позив за реализацију програма подстицања запошљавања младих „Моја прва платаˮ, који ће имати четири фазе.

ПОЗИВ НАЦИОНАЛНЕ СЛУЖБЕ ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ: Моја прва плата за 10.000 младих

Фото: НСЗ

Прва фаза је намењена искључиво послодавцима, који ће  до 31. октобра моћи да се пријаве за учешће у програму на сајту www.mojaprvaplata.gov.rs.

Приступ порталу  „Моја прва плата“ као и пријављивање послодаваца за учешће у програму „Моја прва плата“ биће могуће 10. октобра, после 14 часова.

Друга фаза је намењена незапосленим лицима, која ће за учешће у програму моћи да се пријаве од 6. до 24. новембра, такође на сајту www.mojaprvaplata.gov.rs.

Трећа фаза програма односиће се на избор кандидата од стране послодаваца. Послодавци ће имати могућност да врше процес селекције пријављених кандидата од самог почетка њиховог пријављивања, а повезивање (коначан избор) кандидата ће послодавци обавити у периоду од 27. новембра до 8.децембра.

У року од седам дана од дана коначног избора кандидата, на сајту  биће објављена листа оглашених позиција послодаваца са бројем одобрених кандидата.

Четврта фаза  програма подразумева потписивање тројног уговора између Националне службе за запошљавање, послодавца и изабраног кандидата, и почетак оспособљавања незапослених лица биће у периоду од 1. до 15. јануара 2024. године.

Планирано је да се у програм „Моја прва плата“ у новом циклусу укључи до 10.000 младих старости до 30 година, са најмање средњим образовањем и без радног искуства. Програм ће се спроводити код послодавца, у приватном и јавном сектору, у трајању од  девет месеци, а реализује се без заснивања радног односа.

Током трајања програма, Национална служба за запошљавање ће на месечном нивоу исплаћивати младима са средњим образовањем новчану накнаду у износу од 28.000 динара, док ће младима са високим образовањем исплаћивати 34.000 динара, уз уплату доприноса за случај повреде на раду и професионалне болести.

Овим програмом даје се могућност младима који немају радно искуство да обаве праксу на конкретним пословима код послодавца, у циљу стицања знања, вештина и компетенција за рад, како би на тај начин повећали своје могућности за запошљавање.

Јавни позив за овогодишњи програм „Моја прва плата“ и све информације о програму налазе се на сајту Националне службе за запошљавање (www.nsz.gov.rs), као и сајту Моја прва плата (www.mojaprvaplata.gov.rs).


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
КТИТОР ЕСФИГМЕНА ЈЕ СРБИН: Грчка полиција ни не слути да манастир који хоће да исели крије стару српску тајну

КТИТОР ЕСФИГМЕНА ЈЕ СРБИН: Грчка полиција ни не слути да манастир који хоће да исели крије стару српску тајну

СРПСКИ владари са Светом Гором имају нераскидиву везу коју је успоставио још Свети Сава Први Српски, када је заједно са оцем, а својим духовним сином, пређашњим моћним великим жупаном, а потоњим смерним монахом Симеоном обновио запустели манастир Хиландар и ударио темељ српској васионој духовности.

23. 07. 2024. у 20:19

БУДИМПЕШТА УЗВРАЋА УДАРАЦ ЕУ: Мађарска запретила блокадом 6,5 милијарди евра због Украјине

БУДИМПЕШТА УЗВРАЋА УДАРАЦ ЕУ: Мађарска запретила блокадом 6,5 милијарди евра због Украјине

МАЂАРСКА ће блокирати средства Европске уније за земље чланице које су у Украјину слале муницију, докле год Кијев не дозволи да нафта руске компаније Лукоил прође кроз нафтовод на њеној територији, изјавио је данас министар спољних послова Мађарске Петер Сијарто.

23. 07. 2024. у 21:46

МУЖА ИСПОЛИВАЛА КЉУЧАЛОМ ВОДОМ: Умро у најгорим мукама - када се открило зашто, људи тражили њено ослобађање

МУЖА ИСПОЛИВАЛА КЉУЧАЛОМ ВОДОМ: Умро у најгорим мукама - када се открило зашто, људи тражили њено ослобађање

ИМЕ Коринe Смит многи повезују са женом која је одлучила да свесно жртвује себе због терора који су преживела њена деца, други је ипак зову бескомпромисном убицом.

22. 07. 2024. у 17:39

Коментари (0)

ТУЖНЕ ВЕСТИ: Преминуо некадашњи капитен Црвене звезде