ВУЧИЋ ПОРУЧИО: Учинићемо све како бисмо омогућили слободну трговину на Западном Балкану

Танјуг

02. 04. 2023. у 13:04

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је данас да је са председником Владе Албаније Едијем Рамом и председником Владе Северне Македоније Димитром Ковачевским разговарао о томе како помоћи обичним људима и како отклонити све препреке и омогућити слободну трговину и слободан проток робе и људи.

ВУЧИЋ ПОРУЧИО: Учинићемо све како бисмо омогућили слободну трговину на Западном Балкану

Фото: Принтсцреен/ТВ Пинк

Вучић је то изјавио на конференцији за медије након састанка са Рамом и Ковачевским у оквиру иницијативе Отворени Балкан, који је одржан у градској скупштини града Бардолини у Верони.

- Разговарали смо о многим важним питањима како би све припремили пре почетка летње сезоне. Мислим да ће бити веома важно. Такође, разговарали смо и о многим другим питањима, попут оних која се тичу безбедности хране - рекао је Вучић.

Додао је и да је са Ковачевским и Рамом разговарао и о усаглашавању око идентификационих докумената који ће убрзати преласке преко граница.

- Разговарали смо и о пријему нових идентификационих картица и сва тројица смо се сложили да ћемо моћи да направимо напредак у наредним месецима по том питању. Договорили смо се о завршетку процеса осигурања радних дозвола и то би била основа, усуђујем се да кажем, основа економске сарадње између свих нас - истакао је Вучић.

Додао је да је трговинска размена између Србије и Северне Македоније све већа и већа, и да је у последње три године порасла за неких 50 одсто.

- Највећа препрека нас на Западном Балкану су границе, јер када имате камион који преноси неку врсту робе они 30 посто возе, а 70 одсто проведу на границама - истакао је Вучић.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

ЈАВНО тужилаштво за организовани криминал, као и браниоци који су ангажовани у новом поступку који се води против Дарка Шарића и других оптужених, како незванично сазнајемо, поднели су председнику Вишег суда у Београду захтев за изузеће судије Синише Петровића, који је постављен да са још двоје колега води главни претрес.

29. 05. 2023. у 14:03

ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

"ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА" Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

ТУРКИЊА Дилара Давидовић већ пет година живи у Босни, у Брчком. Удала се за Александра, имају девојчицу и многи сматрају да се савршено уклопила.

28. 05. 2023. у 08:48

Коментари (303)

ВОЈНИК КФОРА ЛЕГАО ДА ДРЕМНЕ: Погледајте апсурдну слику из Лепосавића (ФОТО)