"ТО СУ ВЕЛИКЕ СТВАРИ ЗА НАШУ ЗЕМЉУ": Вучић - Очекујемо велика потписивања, идемо у нове инвестиције и путеве

Novosti online

01. 04. 2023. у 11:25

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић присуствовује данас церемонији отварања деонице Нови Београд – Сурчин ауто-пута "Милош Велики“.

ТО СУ ВЕЛИКЕ СТВАРИ ЗА НАШУ ЗЕМЉУ: Вучић - Очекујемо велика потписивања, идемо у нове инвестиције и путеве

Фото: Принтскрин/Пинк ТВ

Председник је истакао да су сада сви навикли на добре путеве. Истакао је и колико је смањен број удеса на путу до Чачка - од када је вожња Ибарском магистралом замењена ауто-путем Милош Велики. 

- Све је много ближе сада за људе који иду из Новог Београда, Земуна... Сви људи имају сада веома лаган приступ - излаз на Милош Велики, то су велике ствари за нашу земљу - рекао је Вучић. 

Каже да ће сада сви ићи обилазницом, па и он када иде код родитеља у Јајинце. 

- Ово некима за 20 минута скраћује пут до Чачка. Није мала ствар - наводи Вучић.

До Бубањ потока је бити до јуна месеца, каже Вучић.

- Очекујемо велика потписивања, идемо у велике нове инвестиције и путеве, јер за то не можете добити значајну подршку споља. 

Нама предстоје велика отварања ове године, истиче Вучић. 

- Обилазница око Београда, пре Руме, идемо на отварање 5,5, км преко Мерошине ка Прокупљу, Грачаници, онда отварамо важну деоницу за људе Рума-Шабац - навео је председник. 

Остаје још Паковраће-Пожега, како Вучић каже, жила куцавица целе Западне Србије. Убрзо се завршава и Кузмин-Сремска Рача. 

Навео је да нас очекује потписивање много важних потписивања уговора по питању изградње обилазница. 

- Ми градимо пропорционално својој величини највише брзих саобраћајница у целој Европи, а чак нисма сигуран да је само пропорционално својој величини.  Стара кинеска пословица каже "Ако желиш да будеш имоћан прво гради путеве". Путеви су ти који ти доносе предност, срећу и напредак. Путеви су ти који доводе инвеститоре, без путева нико неће да дође - навео је Вучић. 

Истиче да су за нас ово ствари од кључној значаја, резултати који остају иза нас. 

- Ја мислим да је добро урађена и дренажа и све - рекао је председник. 

Истиче да постоје и пешачка и бициклистичка стаза. Показао је и локацију на којој ће ускоро бити национални стадион и Ескпо центар, нови сајам, како каже потпуно нови центар града. 

- Када градитета да вам расте БДП, и то значи да можете да повећавате плате и пензије, када то стане, као што је стало 2005, онда вам је јасно да више ништа не можете ни да финансирате - рекао је Вучић и истакао да је Србија цео уговор платила из буџета.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

АМЕРИЧКИ НОВИНАРИ НИСУ МОГЛИ ДА ВЕРУЈУ: Никола Јокић пред НБА финале одржао конференцију за штампу какву медији нису очекивали

АМЕРИЧКИ НОВИНАРИ НИСУ МОГЛИ ДА ВЕРУЈУ: Никола Јокић пред НБА финале одржао конференцију за штампу какву медији нису очекивали

НИКОЛА Јокић и ван паркета привлачи огромну пажњу, о чему сведочи конференција за штампу коју је Денвер нагетс организовао пред прво учешће у НБА финалу у клупској историји.

27. 05. 2023. у 21:14

АМЕРИ У ШОКУ: Открили човека који је на Видовдан 2015. тачно објаснио шта ће Никола Јокић да уради у НБА лиги (ФОТО)

АМЕРИ У ШОКУ: Открили човека који је на Видовдан 2015. тачно објаснио шта ће Никола Јокић да уради у НБА лиги (ФОТО)

НИКОЛА Јокић је један од најдоминантнијих кошаракаша садашњице, ако не и најдоминантији, а мало ко је то могао да претпостави у лето 2015, када се отиснуо пут НБА лиге. Заправо, само један човек је тада "знао" какво "српско чудо" следи. Или би можда оно "знао" требало писати без наводника...

26. 05. 2023. у 20:25

Коментари (0)

ГРАДИЋ ЈЕ НАПУШТЕН ВЕЋ 40 ГОДИНА: Сада га је купио тајновити човек за више од 20 милиона евра