ОТВАРАМО ГЛОБАЛНО ТРЖИШТЕ ЗА СРПСКЕ СТАРТАПЕ: Потписан уговор између америчке компаније "Мајкрософт" и "Телеком Србија Венчрс фонда"

Е.Б.Т.

27. 03. 2023. у 16:18

ИЗАБРАНЕ српске стартап компаније кроз "Мајкрософтову" мрежу моћи ће да приступе светским тржиштима, а тиме добијају прилику да постану глобални играчи. Ово је омогућено уговором о сарадњи, који су данас потписали директори "Мајкрософта Србија" Милан Госпић и "Телеком Србија Венчрс фонда" Давор Сакач.

ОТВАРАМО ГЛОБАЛНО ТРЖИШТЕ ЗА СРПСКЕ СТАРТАПЕ: Потписан уговор између америчке компаније Мајкрософт и Телеком Србија Венчрс фонда

приватна архива

- "Мајкрософт" подржава визију Србије као иновационог центра региона - нагласио је Госпић.

- "ТС Венчрс фонд" има добар увид у тржиште, ми пружамо добро окружење за развој кроз наш специјализовани програм подршке. И до 150.000 долара технолошких инвестиција годишње биће реализовано кроз коришћење "Мајкрософтових" платформи, програма, окружења, ликедин мреже и џипити чата, као и кроз менторско и технолошко саветовање.

Он је навео да на свету има 150 милиона стартапа, а да се годишње појави 50 милиона нових. На српском тржишту, како додаје, број ових компанија расте од 20 до 30 одсто годишње.

Према речима Сакача, потписаним споразумом отвара се нова ера пословања и Фонда и стартап заједнице у Србији.

- Уговор је важан као подстрек за стартапе са ових простора, али и државу у целости - нагласио је Сакач. - Договор са компанијом која је више од 20 година глобални лидер, даје нам до знања да верују у наш предузетнички потенцијал. Путем овакве сарадње српски стартапови ће бити корак ближе тржиштима света и глобалним знањима, на путу да постану светски играчи.

Свих девет до сада изабраних стартапа, како додаје, могу да конкуришу за ову значајну подршку.

СТРОГА СЕЛЕКЦИЈА

МОГУЋНОСТ да постану Мајкрософтов партнер добиће стартап компаније које су напредовале у развоју. Директор "ТС Венчрс фонда" Давор Сакач рекао је да они имају свој систем селекције, и да можда неће сви имати потребу за том врстом подршке.

- Ми новац не дајемо већ га инвестирамо, наш систем избора није лак - нагласио је Сакач. - Послови који заиста који имају глобалну перспектириву могу да конкуришу за наша средства, а тако и за додатну помоћ од 150.000 долара која није занемарива.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

ЈАВНО тужилаштво за организовани криминал, као и браниоци који су ангажовани у новом поступку који се води против Дарка Шарића и других оптужених, како незванично сазнајемо, поднели су председнику Вишег суда у Београду захтев за изузеће судије Синише Петровића, који је постављен да са још двоје колега води главни претрес.

29. 05. 2023. у 14:03

ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

"ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА" Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

ТУРКИЊА Дилара Давидовић већ пет година живи у Босни, у Брчком. Удала се за Александра, имају девојчицу и многи сматрају да се савршено уклопила.

28. 05. 2023. у 08:48

Коментари (0)

НОВАК У КЛИН, НИКОЛА У ПЛОЧУ: Због онога што је Јокић рекао, Ђоковић морао да реагује усред Ролан Гароса