КИНЕСКА КОМПАНИЈА СЕ ИЗВИНИЛА ЗБОГ ОШТЕЋЕЊА СПОМЕНИКА: Санација одмах о њиховом трошку (ФОТО)

Новости онлине

23. 03. 2023. у 16:00

КИНЕСКА компанија која изводи радове на изградњи деонице ауто-пута Прељина-Пожега извинила се данас грађанкама и грађанима Србије, општине Лучани и насеља Негришори у писму министру грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горану Весићу, због оштећења Споменика палим борцима у селу Негришори, наводећи да ће санација споменика и његово премештање бити спроведени у рекордном року, о трошку компаније.

КИНЕСКА КОМПАНИЈА СЕ ИЗВИНИЛА ЗБОГ ОШТЕЋЕЊА СПОМЕНИКА: Санација одмах о њиховом трошку (ФОТО)

Принтсцреен/Фацебоок/Горан Вссић

У писму извињења које је потписао директор компаније "China Communications Construction Company Limited" Јанг Донг, наводи се да та компанија изводи радове на великом броју значајних пројеката у Србији и да је свесна одговорности коју ти задаци носе.

"То је и разлог због кога увек обављамо своје активности строго у складу са уговорним одредбама, али врло често и много шире него што је то уговором одређено, свесни чињенице да је основа нашег уговорног односа Споразум наше две државе о сарадњи у области инфраструктуре и да као државна кинеска компанија имамо одговорност и према пријатељству које веже Кину и Србију", наводи компанија.

У том смислу, истичу да им никада није била намера да својим активностима и понашањем повреде било чија осећања или узнемире локалну заједницу и српску јавност.

"Напротив, као припадници нације са дугом историјом имамо разумевање за слободарску традицију Србије и поштујемо њену херојску историју", наводи се у писму.

Због свега тога, додаје се да најискреније жале због инцидента који се догодио у недељу, 15. марта када су, како се наводи, с обзиром на то да су већ раније безбедно уклонили скулптуре са Споменика палим борцима у селу Негришори, почели са измештањем постамента како би несметано могли да наставе радове на делу деонице коју изводе.

Међутим, додаје се да је услед старости постамента дошло до оштећења истог и мањег оштећења једне скулптуре.

"Све мере за санирање споменика и његово премештање на прикладно место биће спроведене у рекордном року, који је и својствен нашој компанији, као и увек у складу са одредбама уговора, уз договор и комуникацију са надлежним органима, а као друштвено одговорна компанија, све трошкове ових активности и нанете штете сносиће наша компанија", истиче се у писму.

Из компаније обећавају да ће у будућности, "као и увек пре овог немилог догађаја" бити пажљивији, као и да ће све своје активности наставити да обављају са пажњом доброг домаћина, на добробит локалне заједнице.

"Још једном се извињавамо грађанима села Негришори и јавности Србије због немилог догађаја и пажње коју је он изазвао. Надамо се да овај догађај неће покварити поверење које наша компанија ужива у Србији и обећавамо да ћемо својим радом учинити све како би Влада Србије, али пре свега грађани Србије добили најсавременију саобраћајну инфраструктуру у складу са највишим стандардима", додаје се у писму.

Поводом оштећења тог споменика реаговао је министар Весић који је поручио да је то недопустиво и од компаније затражио да хитно реконструише и врати споменик од историјског значаја за грађане овог краја Србије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

ЈАВНО тужилаштво за организовани криминал, као и браниоци који су ангажовани у новом поступку који се води против Дарка Шарића и других оптужених, како незванично сазнајемо, поднели су председнику Вишег суда у Београду захтев за изузеће судије Синише Петровића, који је постављен да са још двоје колега води главни претрес.

29. 05. 2023. у 14:03

ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

"ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА" Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

ТУРКИЊА Дилара Давидовић већ пет година живи у Босни, у Брчком. Удала се за Александра, имају девојчицу и многи сматрају да се савршено уклопила.

28. 05. 2023. у 08:48

Коментари (1)

НАТАША КАНДИЋ ОПТУЖЕНА ЗА МОБИНГ Огласили се запослени: Злоставља нас, малтретира и вређа