"СОКО" ЗБОГ НОВЕ КРАЂЕ ОПЕТ ВОЗИ 30 НА САТ: Између Нове и Старе Пазове опет скинути делови контактне мреже

С. Б.

08. 02. 2023. у 16:50

ЗБОГ нове крађе делова контактне мреже на делу брзе пруге између Нове Пазове и Старе Пазове, „Инфраструктура железница Србије“ поново је данас, 8. фебруара 2023. године, принуђена да на овој деоници уведе лагане вожње и смањи брзину путничких возова.

СОКО ЗБОГ НОВЕ КРАЂЕ ОПЕТ ВОЗИ 30 НА САТ: Између Нове и Старе Пазове опет скинути делови контактне мреже

Foto: Ministarstvo

Такође ће уместо 200 км/сат, на овом делу брзе пруге Београд – Нови Сад путнички возови саобраћати брзином од свега 30 км/сат. Очекује се да ће због овога доћи до поремећаја у функционисању путничког железничког саобраћаја између Београда и Новог Сада.

- Због овога ће данас каснити возови на брзој прузи - рекао је министар саобраћаја Горан Весић. - Крадљивци су опет на брзој прузи својим лоповлуком угрозили људске животе и безбедност железничког саобраћаја, уништили имовину и нанели огромну материјалну штету железници. Својим бахатим и насилничким понашањем лопови наносе огромну штету држави и железници, угрожавајући све наше огромне напоре да изградимо савремене и брзе пруге, по највишим европским стандардима. Томе се коначно мора стати на пут.

Оваквим крађама директно се угрожавају животи људи и безбедност железничког саобраћаја, уништава железничка имовина,  а „Инфраструктури железнице Србије“ наноси огромна материјална штета.

"Инфраструктура железнице Србије“ зато очекује и тражи ефикасну и одлучну акцију надлежних државних органа, откривање и хватање крадљиваца железничке опреме у најкраћем року и њихово најоштрије кажњавање.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЗАШТО НИСАМ НИШТА ПОТПИСАО? Председник објаснио: Радићемо на имплементацији до наших црвених линија

ЗАШТО НИСАМ НИШТА ПОТПИСАО? Председник објаснио: Радићемо на имплементацији до наших црвених линија

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић објаснио је због чега није потписао ништа, али да је Србија спремна да ради на имплементацији до својих црвених линија.

19. 03. 2023. у 11:19

Коментари (8)

ЗА ПОРОДИЦЕ СА ДВОЈЕ ДЕЦЕ: Одличан хотел у популарном Хамамету, двоје деце гратис