„ФОКС ЊУЗ“ ОТКРИО: Ово је највећа лаж о Русији у 2022. години

Новости онлајн

25. 12. 2022. у 10:54

ОПТУЖБЕ на рачун Русије да је изазвала експлозије на гасоводима „Северни ток 1“ и „Северни ток 2“ најглупља су лаж изречена током 2022. године, изјавио је водитељ телевизијског канала „Фокс њуз“ Такер Карлосн.

„ФОКС ЊУЗ“ ОТКРИО: Ово је највећа лаж о Русији у 2022. години

Фото АП

Новинар је представио „најбоље примере лажи у 2022. години“, наводећи да је тога било веома много.

- Почећемо, међутим, од највероватније најглупље икада изречене лажи: Владимир Путин је разнео своје гасоводе који воде ка Европи. Учинивши то, Путин је нанео штету својој економији и ослабио своје стратешке позиције у јеку оружаног сукоба. Он стоји иза тога у сваком случају! - иронично је навео Карлсон.

Управо су то „с потпуно озбиљним изразима лица“ саопштавали представници америчких медија, додао је он.

Телевизијски водитељ је показао инсерте из програма Си-Ен-Ена, на којима водитељи и гости, укључујући бившег директора ЦИА Џона Бренана, громогласно оптужују Москву за експлозије на гасоводима.

- Остаје нам само да се смејемо томе. А шта још имамо? Постоји, ипак, нешто што Џону Бренану можемо веровати: ако Џон Бренан нешто каже, значи да је, највероватније, истина нешто потпуно супротно. Овај случај није изузетак: Не, Русија није разнела сопствене цевоводе - нагласио је новинар.

Карслон је додао да су експлозије на „Северним токовима“ производ рада администрације председника САД Џозефа Бајдена, иза ког стоји њен потпис.

Терористички напади на два руска гасовода који извозе гас у Европу догодили су се истовремено 26. септембра. Немачка, Данска и Шведска нису искључиле могућност да је реч о циљаној диверзији.

Оператер „Северног тока“, компанија „Норд стрим АГ“ саопштила је да су оштећења на гасоводима великих размера и да се не може проценити када ће цевоводи бити санирани.

Главно тужилаштво Русије је покренуло кривични поступак поводом акта међународног тероризма.

Председник Русије Владимир Путин је оценио да се на „Северним токовима“ догодио терористички напад.

- То је очигледно. Сви су то признали. Чудно је, међутим, што је то чин међународног, рекао бих, државног тероризма. Због чега? Због тога што појединци, физичка, приватна лица не могу самостално, без подршке државних структура, да изведу такве терористичке нападе. Јасно је да је то учињено уз подршку држава - рекао је руски председник и додао да у таквим случајевима треба имати у виду ко у томе има неки интерес.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЈЕЗИВА ФОТОГРАФИЈА: Пронађена у близини православне цркве у Винковцима - Срби обешени о дрво (ФОТО)

ЈЕЗИВА ФОТОГРАФИЈА: Пронађена у близини православне цркве у Винковцима - Срби обешени о дрво (ФОТО)

У БЛИЗИНИ православне цркве у Винковцима пронађена је језива фотографија на којој је написано "Serbian family tree" (српско породично стабло), а на којој су нацртани лешеви обешени о дрво, саопштила је Драгана Јецков из СДСС-а у Сабору.

22. 03. 2023. у 12:24

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

Коментари (1)

ПОГЛЕДАЈТЕ КАКО ЈЕ ПУТИН ИСПРАТИО СИ ЂИНПИНГА: Два занимљива детаља која упадају у очи (ВИДЕО)