ОПЕК ПЛУС ОДБИО ЗАХТЕВЕ ЗАПАДА: Остао при смањењу производње нафте за два милиона барела дневно

Novosti online

04. 12. 2022. у 16:28

АЛИЈАНСА ОПЕК плус потврдила је да ће остати на снази актуелни параметри уговора, односно да ће производња нафте и даље бити смањена за два милиона барела дневно, наведено је у заједничком саопштењу учесника састанка.

ОПЕК ПЛУС ОДБИО ЗАХТЕВЕ ЗАПАДА: Остао при смањењу производње нафте за два милиона барела дневно

Фото Shutterstock

-Земље учеснице су одлучиле да потврде одлуку 10. министарског састанка ОПЕК-а и земаља које нису чланице организације од 12. априла 2020. године, која је одобрена на наредним сусретима, укључујући 19. министарски састанак ОПЕК плус од 18. јула 2021. године и 33. министарски састанак ОПЕК плус од 5. октобра 2022. године, наведено је у документу.

Следећи министарски састанак алијансе планиран је за 4. јун 2023. године. ОПЕК плус ј, међутим, потврдио да је спреман да организује састанак у било ком тренутку ради усвајања додатних мера за стабилизацију тржишта.

ОПЕК плус је у мају 2020. године смањио производњу нафте за 9,7 милиона барела дневно, због пада потражње за тим енергентом, услед пандемије. Од августа ове године алијанса је прешла на финалну етапу одустајања од тог смањења, али је од новембра поново смањила производњу за два милиона барела дневно у поређењу с нивоом који је био максималан до августа.

Потписници договора су одлуку образложили неодређеношћу прогноза светске економије и, у складу с тим, перспективама смањења потражње за нафтом.

Крајем октобра генерални секретар ОПЕК-а Хајсам ел Хајс је саопштио да ОПЕК плус прогнозира вишак понуде на тржишту нафте у четвртом кварталу ове године и на почетку следеће, због чега је поново одлучено да се смањи производња.

sputnikportal.rs

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

СИН ми је добро, ушили су му рану али је још у болници. Иако је полиција ухапсила сву тројицу нападача, двојицу малолетника су пустили а оног старијег од 46 година су задржали. Страшно је то што су мог сина, који уопште није проблематичан, напали из чистог мира док је шетао пса.

04. 02. 2023. у 11:56

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

СЛУЧАЈ из седамдесетих година прошлог века у Зеници остао је забележен као један од бруталнијих злочина у историји СФР Југославије.

02. 02. 2023. у 21:00

Коментари (0)

НИШТА ОД СРБИЈЕ: Откривено где је Новак Ђоковић отишао после Аустралијан опена