ЕУ ПОСТИГЛА НАЧЕЛНИ ДОГОВОР: Руска нафта 60 долара по барелу

Танјуг

01. 12. 2022. у 15:46

ВЛАДЕ земаља Европске уније су се начелно договориле данас о ограничењу цене руске морске нафте на 60 долара по барелу, јавља Ројтерс позивајући се на изјаву дипломате из ЕУ, без навођења његовог имена.

ЕУ ПОСТИГЛА НАЧЕЛНИ ДОГОВОР: Руска нафта 60 долара по барелу

Фото: Shutterstock/Илустрација

Према његовим речима, ограничење цене би се спроводило уз примену механизма прилагођавања који треба да задржи горњу границу цене на 5,0 одсто испод тржишне.

Пољска, која се залагала за то да горња граница цена буде много оштрија, има рок до 15.00 часова по ГМТ-у да прихвати споразум, који би затим одобриле све владе ЕУ у писаној процедури до петка, додао је саговорник Ројтерса.

"Блумберг" је такође известио да је постигнут оквирни споразум о лимитирању цене на 60 долара. Њујоршка агенција напомиње да се ЕУ налази у ћорсокаку по том питању од прошле недеље, јер су Пољска, Естонија и Литванија инсистирале на ставу да је првобитно предложена граница од 65-70 долара по барелу „превише издашна” према Москви и да би уместо тога требало да буде постављена на 30 долара. С друге стране, велике бродарске земље, укључујући Грчку, Малту и Кипар, залагале су се да се лимит постави на око 70 долара по барелу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

СИН ми је добро, ушили су му рану али је још у болници. Иако је полиција ухапсила сву тројицу нападача, двојицу малолетника су пустили а оног старијег од 46 година су задржали. Страшно је то што су мог сина, који уопште није проблематичан, напали из чистог мира док је шетао пса.

04. 02. 2023. у 11:56

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

СЛУЧАЈ из седамдесетих година прошлог века у Зеници остао је забележен као један од бруталнијих злочина у историји СФР Југославије.

02. 02. 2023. у 21:00

Коментари (6)

НИШТА ОД СРБИЈЕ: Откривено где је Новак Ђоковић отишао после Аустралијан опена