Телеком Србија и Ericsson демонстрирали како ће 5Г технологија унапредити корисничко искуство

Промо

15. 11. 2022. у 16:25

Компаније Телеком Србија и Ericsson су у склопу учешћа на Телекомуникационом форуму (ТЕЛФОР) у Београду, демонстрирале могућности 5Г технологије у обогаћивању корисничког искуства приликом праћења спортских или других забавних садржаја. Након демонстрације апликације, презентациону зону је посетио и министар информисања и телекомуникација Михаило Јовановић.

Телеком Србија и Ericsson демонстрирали како ће 5Г технологија унапредити корисничко искуство

Фото: Промо

Путем посебне мобилне апликације присутни су уживо могли да прате футсал меч, али тако што су бирали из ког угла желе да гледају, помоћу шест камера које су постављене око терена. Уз 5Г технологију, овај начин праћења омогућио је гледаоцима такозвани „матрикс ефекат“.

5Г технологија може готово тренутно да пренесе велике количине података, тако да до корисника истовремено долази сигнал са свих камера, што свакако доприноси потпуно новом искуству праћења утакмица било да се гледалац налази на самом стадиону или негде другде. У сусрет Светском првенству у фудбалу у Катару, као пример је изабрана футсал утакмица, али примена ове функционалности је неограничена, од спорта, преко индустрије забаве, до културе и образовања.

„5Г неће бити тек еволутивна, већ сасвим револуционарна промена која ће нове технологије и концепте учинити свеприсутним. За саме телекомуникационе операторе, 5Г је кључни носилац промене, будући да ова технологија надраста питања конективности, брзина или кашњења. Телко оператори морају да пронађу такве стратегије да 5Г учине платформом за увођење и повезивање разноврсних иновативних концепата, као што су проширена реалност или вештачка интелигенција, која ће донети сасвим ново искуство за кориснике и отворити огромне пословне могућности у бројним индустријама и другим секторима“, изјавио је Владимир Лучић, генерални директор Телекома Србија.

„Телеком Србија је поставио нове стандарде у продукцији садржаја који ексклузивно нудимо корисницима путем наших мултимедијалних платформи. Кроз ову демонстрацију желели смо да покажемо како ће изгледати будућност праћења разних спортских, забавних, културних али и образовних садржаја, а што ће нам омогућити 5Г технологија. Нова димензија корисничког искуства јесте да корисник може да седне у редитељску столицу и да сам бира на који начин жели да прати омиљене садржаје – да мења камеру и погледа гол или фаул из другог угла, да врати снимак и одмах погледа шта се десило на другој страни терена, да изабере играча или судију и да прати утакмицу као да је на терену, или да буде део неке позоришне представе на један потпуно нови начин где представу може пратити из различитих углова. Могућности су заиста неограничене, и Телеком Србија наставиће да предводи дигиталну трансформацију у региону и да својим корисницима омогућава оно најбоље од иновативних дигиталних решења“, изјавила је Натали Делић, извршна директорка за стратегију и дигитал Телекома Србија.

Антонио Пасарела, директор компаније Ерицссон  за западни Балкан компаније каже: „Задовољство нам је што сарађујемо  са Телекомом Србија и што заједно можемо да демонстрирамо богате могућности које 5Г нуди крајњим корисницима и предузећима. 5Г представља прекретницу у домену продукције преноса уживо и стримовања медијских садржаја са спортских и музичких манифестација, што љубитељима оваквих догађаја омогућава да уживају у свеобухватном искуству које их ставља у центар дешавања. Као  дугогодишњи партнери, наставићемо да  пружамо подршку Телекому Србија у модернизацији и унапређивању националне дигиталне инфраструктуре која је предуслов за решавање различитих друштвено-економских изазова, као и за даља побољшања и унапређења корисничког искуства.

„Са увођењем 5Г технологија, почиње нова ера у нашим животима. Наш поглед на свет ће се променити. Осим тога, моћи ћемо да самостално бирамо угао из кога ћемо га посматрати. Телеком Србија је компанија која годинама уводи најновије технологије у наш регион, изједначавајући нас у том смислу са најнапреднијим земљама света. Овог пута, сведоци смо увођења нове услуге која подиже гледање спортских догађаја на значајно виши ниво. Са новом услугом, гледалац све више постаје активни учесник спортског догађаја, а не само посматрач,“ изјавио је Александар Нешковић, председавајући ТЕЛФОР-а.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

СИН ми је добро, ушили су му рану али је још у болници. Иако је полиција ухапсила сву тројицу нападача, двојицу малолетника су пустили а оног старијег од 46 година су задржали. Страшно је то што су мог сина, који уопште није проблематичан, напали из чистог мира док је шетао пса.

04. 02. 2023. у 11:56

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

ЗАТО СЕ ПОВУКАО ИЗ ПОЗОРИШТА: Јовановић се већ пет година бори са болешћу и боловима, а покојном женином оцу ће испунити жељу

ЗАТО СЕ ПОВУКАО ИЗ ПОЗОРИШТА: Јовановић се већ пет година бори са болешћу и боловима, а покојном женином оцу ће испунити жељу

КАДА се глумац Драган Гаги Јовановић 2018. године повукао из позоришта због јаких болова у леђима услед дискус херније, није ни слутио да ће пауза трајати близу пет година.

06. 02. 2023. у 13:11

Коментари (0)

НИЈЕ ШАЛА Црногорац дао отказ у Општини јер ништа није радио: Нећу да седим!