СРПСКИ И СВЕТСКИ! Ширење Телекома на Западну Европу, награда у Лондону: Признање за државу и грађане!

Новости онлине

23. 10. 2022. у 13:19

ТЕЛЕКОМ Србија се развија у велику мултинационалну компанију, овог октобра постаће мобилни оператер у Швајцарској и Северној Македонији, до краја године отвара прве пословнице у Немачкој, у Аустрији већ има 150.000 корисника, касније на ред долази Северна Америка, а ових дана српска компанија је у Лондону проглашена за најбољу у централној и источној Европи.

СРПСКИ И СВЕТСКИ! Ширење Телекома на Западну Европу, награда у Лондону: Признање за државу и грађане!

Фото Промо

Све ово је признање не само Телекому већ и држави Србију као већинском власнику, али и свим нашим грађанима, малим акционарима и корисницима, за њихову лојалност и поверење које нам указују, изјавио је генерални директор Владимир Лучић.

- Држава се у нашем случају показала као добар власник, поготово последњих година, када смо од једног типичног националног оператера пре свега телефоније направили јаког међународног играча за 21. век, са развијеним дигиталним сервисима, мултимедијом и продукцијом садржаја, на чему ћемо још више радити - казао је Лучић за ТВ Прва.

Награда у Лондону уручена је на церемонији у славној О2 дворани, уз присуство представника највећих светских компанија. Конкуренти које је наш Телеком победио су велики оператери из Пољске, Грчке, Турске, Бугарске, као и Јунајтед група, и то за сегмент пословања Телекома који доноси значајан девизни прилив и профит, који ће сада, због пажње на светском нивоу, постати још већи.

Фото Д.Миловановић

Овај октобар је веома важан за развој српског Телекома, пре десетак дана почела је да функционише мобилна мрежа у Швајцарској, где је у Цириху отворена и прва пословница, а 26. октобра мобилна телефонија ће бити пуштена и у Северној Македонији, након сателитске телевизије која ради већ годину дана.

- Преко Швајцарске ћемо практично да ујединимо Западни Балкан са Европском унијом, корисник наше картице за мобилни телефон у Швајцарској може било где у Европи, укључујући и све земље Западног Балкана, да обавља телефонске разговоре и да шаље поруке без роминга. Плус уз то, корисници ће моћи да слободно гледају наше ТВ канале из Србије, БиХ и Црне Горе, преко телефона или телевизора - објаснио је Владимир Лучић. 

Додатне погодности чекају кориснике мобилне телефоније Телеком Србија Групе у Северној Македонији.

- Тамо су серије и музички програми из продукције Телекома веома популарни, тако да ћемо корисницима наше мобилне мреже у Северној Македонији омогућити да бесплатно добију наше ексклузивне садржаје, односно серије и забавне канале. Чак ћемо ТВ серије из наше продукције прво емитовати на мобилној мрежи у Македонији, а онда на нашим ТВ каналима попут Суперстара - ексклузивно је најавио Лучић.

Следећи корак у међународној експанзији Телекома Србија је Немачка. Циљ је да се у тој земљи у следећих девет месеци отвори укупно 30 пословница, до краја године прве три, а да на пролеће 2023. и тамо проради мобилна телефонија Телекома, и то у сарадњи са Водафоном. 

Фото: Епа

- Немачка је имала врло рестриктивне мере због пандемије, то нас је мало успорило, али сада хватамо залет за освајање тог веома великог и веома богатог тржишта. А онда ће на ред доћи и Северна Америка - саопштио је још једну добру вест генерални директор “српског, а светског” Телекома Владимир Лучић.

Телеком Србија од некада малог домаћег оператера незаустављиво постаје велика мултинационална компанија.

Нападају Вучића, а своје рекламирају!


Владимир Лучић се осврнуо и на политичке манипулације из Јунајтед групе.
- СББ је брутално напао председника Вучића за то што је, одговарајући на питање у ТВ емисији, рекао да он гледа Супернову, односно да преферира Телеком као оператера, што је ваљда нормално јер смо компанија у већинском власништву државе. А није им сметало, напротив, то су рекламирали и охрабривали, када су неки други политичари, који им се ваљда више свиђају него Вучић, на сва звона хвалили СББ и нападали Телеком. Они су добијали афирмативне насловне стране у медијима Јунајтед групе и проглашавани борцима за истину - нагласио је Лучић.


Случај ТВ Прва: Комисија за заштиту конкуренције да реагује


Први човек Телекома је указао да у случају најављеног избацивања ТВ Прва и Б92 из понуде оператера СББ, који је у власништву Јунајтед групе, постоји могуће кршење закона. 
- Јунајтед група се бави злоупотребом доминантног положаја на тржишту, јер приморава ТВ канале попут Прва и Б92, који су конкуренција каналима у њиховом власништву попут Нове С, ако хоће да се емитују на СББ да се емитују за минималне паре или бесплатно. СББ на тржишту оператера има учешће од око 40 одсто, оваквим поступцима се конкурентске телевизије практично уцењују и надам се да ће Комисија за заштиту конкуренције коначно реаговати - поручио је Владимир Лучић.
Подсетимо, Јунајтед група за своје ТВ канале од других оператера тражи више од 2 евра по кориснику, а Прву и Б92 хоће бесплатно, иако ове станице имају “шер” 25 одсто, док њихови канали, за које су тражили ту цену, не више од три одсто.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСКИЊУ ПИТАЛИ КАКО ЈЕ У СРБИЈИ, А ОНА СВЕ ШОКИРАЛА ОДГОВОРОМ: Коментари непрестано пљуште (ВИДЕО)

РУСКИЊУ ПИТАЛИ КАКО ЈЕ У СРБИЈИ, А ОНА СВЕ ШОКИРАЛА ОДГОВОРОМ: Коментари непрестано пљуште (ВИДЕО)

СТРАНЦИ који не познају најбоље географију Европе често мешају Србију и Сибир, па у ту рачуницу понекад додају и Сирију, а у прилог томе говоре бројне ситуације када нас је неко упитао одакле смо и да ли је ту много хладно.

29. 01. 2023. у 17:33

Коментари (0)

ДА СЕ ЗАВРТИ У ГЛАВИ: Колико је Ноле платио третмане на АО