У ЧЕШКОЈ ГРЕЈАЊЕ ПОСКУПЕЛО 100 ОДСТО: Новинар Милош Теодоровић о ситуацији у Европи након увођења санкција Русима

Новости онлине

06. 10. 2022. у 20:22

МИЛОШ Теодоровић, новинар Радија Слободна Европа, говорио је о тешкој ситуацији у којој су се нашле европске земље након увођења санкција Русији.

У ЧЕШКОЈ ГРЕЈАЊЕ ПОСКУПЕЛО 100 ОДСТО: Новинар Милош Теодоровић о ситуацији у Европи након увођења санкција Русима

Фото: Твитер/@LaziDetektor

- Ја сам у Прагу и овде је грејање поскупело 100% у последњих неколико месеци а премијер Италије Марио Драги је недавно изјавио: "Одлучите, хоћете ли клима уређаје или рат!" - рекао је Теодоровић.

Председник Вучић је управо данас из Прага запитао да ли су поједини неодговорни медији и политичари свесни шта би се десило шта би се десило када би Србија увела санкције Русији, па више не бисмо добијали потребне количине гаса.

- Нико себи не поставља то питање, осим како да нападају Александра Вучића. Једни ће да се праве да нам питање санкција Русији не стоји као дамоклов мач над главом, а други се праве невешти. Свака таква одлука је веома тешка, и из моралних разлога, ми смо преживели санкције, а и знате какве проблеме имамо са територијалним интегритетом. Чега се нико у Европи не сећа, а пуна су им уста територијалног интегритета других земаља - рекао је Вучић.

Он каже да је Србија издржала притиске споља и поред свега што су радили неодговорни медији и политичари.

- Научили смо да трпимо притиске, али никада нећемо довести Србију у опасност, већ ћемо гледати да наша земља опстане и остане, и да размишљамо о просперитету, што је готово немогуће у оваквим условима - казао је председник.

БОНУС ВИДЕО: ДЕСИЛО СЕ ПРЕ 36 ГОДИНА - Храбар потез Милутина због ког је добио награду Вечерњих новости

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

СЛИКА ГОВОРИ СВЕ: Драма на клупи - Пикси једва преживео (ФОТО)